Raspisan tender za izgradnju nove pijace u Mitrovici

0
623
foto: OZON

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici raspisala je tender za projektno-tehničke dokumentacije gradske pijace. Projektni zadatak obuhvata dokumentaciju za izgradnju glavne gradske pijace i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg objekta Erarni magacin soli.

Za izgradnju glavne gradske pijace određen je lokalitet postojeće pijace.

Novoprojektovana pijaca treba da se projektuje kao delimično zatvorena sa pomičnim panelima u delu gde se nalaze pijačne tezge. Optimalan broj tezgi koji bi zadovoljio potrebe Grada je 200 tezgi (min 150) u zelenom lupijace, 50 tezgi u robnom delu i 4 kaveza za sadni materijal.

Kompletan prostor biće natkriven nadstrešnicom koja će povezati postojeće objekte sa novo-projektovanim pijačnim prostorima. Procenjena površina objekata pijace je u zelenom i robnom delu je po 1.000 m², a otvorenog dela 2.000 m². U odgovarajućem delu pijace potrebno je planirati i rashladne komore, a na krovu obavezno postavljanje solarne fotonaponske elektrane u planiranom obimu od minimum 500 m2.

Postojeći objekat Erarni magacin soli danas je u funkciji tržnice, a predviđena je njegova rekonstrukcija i adaptacija pa je potrebno projektovati kancelarije za upravu pijace, salu za sastanke, toalete i čajnu kuhinju za zaposlene.

Tender je otvoren do 16. decembra.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(eKapija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here