OLIVERI REKLI DA JE NJENA BEBA MRTVA: Nedavno otkrila dokaze koji sve menjaju!

0
8469

Olivera Simić, devojački Borđoški, učiteljica je u Sremskoj Mitrovici. Godinama traga za istinom, za svojim nestalim detetom. Kako kaže, posle trideset godina proživljava još veću bol u odnosu na onu od onog dana kada su joj rekli da je njeno dete umrlo. 

– Porodila sam se u Sremskoj Mitrovici 01.04.1989. godine u subotu u tri sata posle ponoći. Trudnoća je bila uredna. Išla sam redovno na kontrole. Videla sam svoju bebu. Sve je bilo u redu! Sutradan, u nedelju, dr Janjić došao je i rekao mi da je moja bebe umrla – započela je svoju priču Olivera. 

To da je beba umrla nije bila jedina stvar koju joj je lekar saopštio. Tog tužnog dana rekao joj je i da je „tako bolje“ i da bi „bilo posledica da je dete ostalo živo“. 

Kao i svim drugim porodiljama i meni je rekao da sam mlada i da ću imati još dece. Tada sam imala osamnaest i po godina i tek što sam počela da studiram. Nakon što mi je sve to saopšteno dali su mi sredstvo za smirenje i zaspala sam – priseća se. 

Dodaje kako su roditelji njenog supruga dolazili i tražili bebu kako bi je sahranili, ali im je rečeno kako „to u bolnici nije uobičajeno i da će oni to da preuzmu na sebe“.

– Verovala sam sve ove godine da je to istina do trenutka kada sam se pridružila Udruženju roditelja nestale dece. U bolnici u Sremskoj Mitrovici od traženih 16 dokumenata, dali su mi samo dva! – iskrena je Olivera. 

Kasnije je, kako kaže, dobila potvrdu da dete nije sahranjeno na Mitrovačkom groblju, a u to malo dokumentacije koju je dobila primetila je razne nepravilnosti. 

Podnela sam krivičnu prijavu sudu u februaru ove godine. Advokatica Milena Janković podnela je tužbu. Posle 30 godina ponovo proživljavam sve ono od pre 30 godina i teže mi je nego tada – zaključila je svoju ispovest Olivera.

Kopija dela protokola neonatologije, šarani i ispravljeni redni brojevi:

Drugi dokument, na kome se opet vide išarani delovi: 

Na izvodu nema podataka o ocu a bila sam u braku, dok na drugim dokumentima postoji ime oca, tvrdi Olivera:

Vreme rođenja različito je na dva dokumenta, primetila je takođe:

(espreso.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here