RUMA DOBIJA PRVI BULEVAR: Vrednost izgradnje saobraćajnice 600 miliona dinara

0
1371

Opština Ruma koja je tokom cele godine bila veliko gradilište, ovu godinu završava sa rekordnim infrastrukturnim ulaganjima, a kako navode nadležni tako će biti i u sledećoj, kada će nastaviti sa realizacijom planiranih projekata.

Država je finansirala izgradnju novog auto-puta Ruma – Šabac, važne lokalne saobraćajnice koje povezuju rumska sela, a uz finansijsku podršku Vlade AP Vojvodine u Rumi su započeti novi projekti rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta.

Pokrajina sufinansira izgradnju sportske hale u Putincima, kompletno uređenje Pavlovačke ulice, a u drugoj fazi i Ulice Vladimira Nazora, a sada su započeli radovi i na izgradnji prvog bulevara u Rumi, koji će nositi naziv – Bulevar Vuka Karadžića. Vlada Srbije i Vlada AP Vojvodine, sufinansiraju prvu fazu radova sa 200 miliona dinara, a u naredne dve godine će finansijski podržati ovaj projekat sa dodatnih 400 miliona dinara.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković obišla je radove koji obuhvataju deonicu dugu nešto više od jednog kilometra, od Kudoškog kanala do raskrsnice sa Glavnom i Ulicom Nikole Tesle.

Započeta je izgradnja prvog bulevara u Rumi i mogu slobodno da kažem da je to jedan od većih i najznačajnijih projekata koji se radi ne samo tokom ove godine nego i naredne dve. Projekat će doprineti potpuno novom izgledu grada, jer Ruma nikada nije imala bulevar – kazala je Ćirić Bošković.

U Ulici Vuka Karadžića trenutno se izvode radovi na izgradnji kolektora atmosferske kanalizacije. Sledi izgradnja nove vodovodne mreže. Sva elektro i telekomunikaciona mreža biće pod zemljom, a ulica će biti osvetljena savremenom LED javnom rasvetom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here