RUMA: Otvorena izložba „Rumski novinski oglasi u prošlosti“

0
510

U rumakom Kulturnom centru „Brana Crnčević“ otvorena je izložba „Rumski novinski oglasi u prošlosti“ autora Đorđa Boškovića, muzejskog savetnika i istoričara. Izložba koja otkriva još jedan segment prošlosti Rume biće dostupna posetiocima naredne dve nedelje. Otvaranju izložbe prisustvovala je i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.

Izložba „Rumski novinski oglasi u prošlosti“ obuhvata 19 panoa sa oglasima iz štampe, a najstariji rumski oglasi datiraju iz 60 tih godina 19. veka. Da se istorija ponavlja , istakao je sam autor izložbe i dodao da su oglasi ostali važna stvar u komunikaciji poslodavaca, privrednika i trgovaca.

Izložba je dokaz rada Zavičajnog muzeja Rume, koji nastavlja sa svojim aktivnostima u drugim ustanovama kulture, s obzirom da je njegova adaptacija u toku. Izložba je  dokaz da je Ruma i ranije bila razvijen trgovački centar sa bogatim kulturnim životom.

U oglasima se preporučuju umerene cene, kvalitet robe i usluge, ističu se brendovi,nudi se i traži posao. Izložba je otvorena za sve posetioce u holu Kulturnog centra Brana Crnčević do 24. aprila.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here