RUMA: Sve teže do novih radnika – pogoni i po selima!

0
4262

Najbolji pokazatelj da je rumska opština počela upošljavati veliki broj svojih građana, pa i radnika iz drugih opština, jeste u periodu međusmene u Industrijskoj ulici. Uočljive su kolone vozila sa radnicima koji rade u rumskim fabrikama, koji dolaze i odlaze sa svojih radnih mesta.

Reč je o oko 3.000 zaposlenih lica, koliko se procenjuje. Poznavaoci prilika tvrde da su gužve svakodnevna pojava.

U Rumu je, u prethodnom periodu došao veliki broj investitora, a u najavi je veliki broj pogona i u narednom periodu, uz proširenje proizvodnje kod postojećih poslodavaca.

Primera radi, kompanija iz Nepala, koja je u oktobru prošle godine u Rumi otvorila svoju prvu fabriku u Evropi za proizvodnju instant nudli „Wai wai“, počela je, posle evropskog tržišta, izvoz i preko Atlantika, u SAD i Kanadu. Izvoz testenine započeo je isporukama Velikoj Britaniji, Portugaliji, Danskoj i Italiji, a nastavljen je izvozom u Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku i druge evropske zemlje, navodi se u saopštenju kompanije.

S obzirom na sve veću količinu nudli koje izvozimo, biće nam potreban i dodatni broj zaposlenih radnika koji se, sve teže nalazi na lokalnom tržištu”, izjavio je generalni direktor kompanije Vipin Pangeni.

Izvozu je namenjeno 80 odsto proizvodnje u fabrici u Rumi, a do 2020. biće zaposleno ukupno 407 ljudi.

Slađan Mančić predsednik Opštine Ruma najavljuje nova zaposlenja ne samo u ovoj zoni, već i u seoskim sredinama, kao što su primer Dobrinci, gde se očekuje zvanično otvaranje pogona za preradu i pakovanje povrća. Ipak, naglašava, da se sa dovođenjem investitora priča ne završava, jer rumska opština planira da izdvoji značajna sredstva i za poboljšanje infrastrukture.

(Simo Budimir)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here