RUMA: Ustanova za socijalnu pomoć – na novoj adresi!

0
433

Ustanova za pružanje socijalne pomoći „Solidarnost“ u Rumi nalazi se na novoj adresi. Naime, kompletna ustanova zajedno sa dnevnim boravkom za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju nalazi u Orlovićevoj ulici u sklopu kompleksa bazena Borkovac.

Objekat je moderno opremljen u skladu sa potrebama korisnika, a za svakodnevni dolazak do ustanove obezbeđen je specijalizovani kao i gradski prevoz. Sredstva za opremanje i adaptaciju prostora obezbeđena su iz opštinske kase.

Od sada u novom, moderno opremljenom prostoru trideset pet korisnika dnevnog boravka ustanove solidarnosti svakodnevno će provoditi vreme. Tu su od sada i nove igračke, rekviziti i računari koji kako kažu korisnici dosta im znače, a novi prostor smešten u prirodi u blizini izletišta Borkovac im se dopada.

Novi prostor na preko pet stotina kvadratnih metara, sa mogućnošću prevoza liftom Ustanovi Solidarnost ustupila je Opština. Posle dosta godina sve službe ove ustanove našle su se pod istim krovom. Odvojen je prostor za administraciju, a deo namenjen korisnicima boravka opremljen je u skladu sa njihovim potrebama. Takođe, u novim prostorijama korisnicima je na raspolaganju kinezi sala kao i prostrana trpezarija.

Cilj je bio obezbediti adekvatne uslove za sve korisnike, naglasila je prilikom obilaska predsednica Opštine Aleksandra Ćirić. Sve je opremljeno po poslednjim standardima od kuhinje gde se serviraju obroci, preko sobe sa računarima do prostora za odmor i igru.

Ustanova „Solidarnost“ pored dnevnog boravka pruža niz usluga, a sve su besplatne. Uslugu ličnog pratioca koristi 25 korisnika, takođe pedagošku podršku u obrazovanju upražnjava četrdesetak korisnika, dok uslugu nege i pomoći u kući koristi 204 starija lica. Takođe, u okviru kompleksa Horist odvija se školica jahanja, kao i hipoterapijsko jahanje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here