Rumljanka koja je ispisala istoriju srpskog dizanja tegova

1
904

Srpska dizačica tegova, Radmila Zagorac iz Rume, u pravom smislu reči ispisala je zlatne stranice našeg reprezentativnog dizanja tegova.

Dvadesetjednogodišnja studenkinja Fakulteta za sport beogradskog univerziteta prošle godine je na evropskom šampionatu u Finskoj Rovaniemi donela Srbiji prvo juniorsko zlato da bi taj istorijski uspeh upotpunila na proteklom seniorskom Prvenstvu Evrope u Tirani, osvojivši tri bronzane medalje u trzaju, izbačaju i totalu, u kokurenciji najboljih dizačica tegova na Starom kontinentu do 45 kilograma.

Na taj način je više nego talentovana Rumljanka ušla u istoriju ne samo kao prva devojka, već i kao prvi osvajač seniorskog odličja za našu zemlju sa Evropskih šampionata otkako je Srbija postala samostalna država.

I još jedan podatak koji je za divljenje. Radmila je i jedina osvajačica seniorskog evropskog odličja u ženskoj konkurencija sa prostora bivše eks Jugoslavije.

Tek sam mlađa seniorka, stručni štab naše reprezentacije mi je pružio šansu i ja sam je iskoristila. Prvenstvo Evrope je bilo više nego uzbudljivo do kraja. Ovo je za mene veliko iskustvo i verujem da ću za koju godinu biti u prilici da se borim za najsjajnije odličje. To što sam postignutim rezultatima za Srbiju na neki način ušla u istoriju ovog sporta mi prija ali i me ne opterećuje. Mlada sam i moje vreme tek doplazi i ubeđena sam da ću našu zemlju još puno puta radovati“ – kaže naša reprezentativka, članica „Herkulesa“ iz Bača.

Radamila je student treće godine Fakulteta za sport u Beogradu. Obaveze na fakultetu i u profesionalnom sportu za sada uspešno usklađuje.

Trudim se da dajem najviše od sebe na oba fronta, i u nauci i u prtofesionalnom sportu. Sa ponosom nosim grb Srbije u obe sale, u klupskoj i na fakultetu. Nacionalni grb mi je dodatna snaga i veliki motiv da istrajem u svim životnim ambicijama, koje bar za sada nisu ni male a ni konačne“ – dodaje Radmila Zagorac, naša heroina u dizanju tegova.

Radmila će u septembtu nastupiti na kontinentalnom prvenstvu za mlađe seniorke takođe u Tirani.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here