Saradnja mitrovačke Kancelarije za mlade i Udruženja OPENS  iz Novog Sada

0
492

U mitrovačkoj Gradskoj kući održana je info sesija o saradnji Kancelarije za mlade Sremska Mitrovica i Saveza udruženja OPENS iz Novog Sada, u cilju jačanja i unapređenja odnosa i rada ovih udruženja.

KzM Sremska Mitrovica bila je domaćin sastanka o proširenju saradnje Omladinskog saveza udruženja OPENS iz Novog Sada sa našim mladima i mogućnostima da se na razne načine kroz niz aktivnosti, projekte, programe, dešavanja, inicijative razmene znanja, iskustva  i informacije i jačaju kapaciteti mladih ljudi.

Prema rečima Biljane Matić koordinatorke Kancelarije za mlade OPENS  je Savez udruženja, čiji je zadatak da zajedno sa svojim partnerima unapredi i jača položaj mladih u društvu. Predstavili su program koji sprovode i pozvali predstavnike KzM da im se priključe u nekoj novoj saradnji i kao partneri na projektima. Kako je još rekla Matićeva:

Cilj je da radimo što veće i bolje kvalitetnije programe u našem gradu. Imala sam priliku da nekoliko puta posetim OPENS, takođe prošle nedelje smo slali volontere u Ečku gde su bili na obuci u radionici nazvanoj Volontiraj bezbedno u vanrednim situacijama, takođe bila je i obuka za mentalno zdravlje koja je isto mnogo važna za mlade.”

Omladinski savez udruženja Novi Sad sprovodio je projekat Novi Sad omladinska prestonica Evrope 2019. godine, u trajanju od četiri godine i u čijem sklopu je organizovano mnogo različitih aktivnosti, renovirani su različiti objekti, napravljen Omladinski centar, ono što su naučili žele da prenesu drugim gradovima u Srbiji. U našem gradu žele da pomognu KzM da unapredi omladinsku politiku i programe, obezbedi veći budžet, možda renovira neke objekte i stavi ih u funkciju i za potrebe mladih.

Sastanku su prisustvovavali predstavnici lokalne samouprave, ustanova kulture i škola, kao i predstavnici institucija koje se bave problemima i potrebama mladih.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here