Sava Šumanović završio u kanalu! DA LI JE NAJVEĆI SRPSKI SLIKAR OVO ZASLUŽIO?

1
4059
Galerija "Sava Šumanović"

Na jednog od najvećih srpskih slikara, Savu Šumanovića, koji je živeo u Šidu, a život tragično završio od ustaške ruke u Sremskoj Mitrovici, meštani ove sremske varošice na samoj granici sa Hrvatskom – veoma su ponosni.

Ipak, barem sudeći po video snimku koji je napravio Đorđe Vuksan, optičar u penziji, tabla za putnike namernike na kojoj piše da ulaze u grad u kojem je živeo Sava Šumanović – završila je u kanalu.

Da li je Sava to zaslužio, pita se ovaj meštanin.

Kao što se čuje na snimku, meštani Šida pozivaju ne samo funkcionere lokalne samouprave, već i službenike Galerije posvećene ovom slikaru, pa i opozicionare iz pokreta „1 od 5 miliona“ da tablu podignu iz kanala i vrate na adekvatno mesto, a ne samo da vode „visoku“ politiku.

Snimak je načinjen 19. jula 2019. godine. Nismo obavešteni da ih je iko od prozvanih poslušao!

(Milan Milivojević)

1 COMMENT

  1. ŠiĐani, izvinite, ali treba da vas je sramota! Dve godine vam tabla leži u korovu a one sa ulaza u grad je sklonjena (pitam se kome te table smetaju ili možda i sam Sava Šumanović) i vi za to svo vreme niste uspeli ili hteli da to vratite na adekvatno mesto! Ne trebaju vama političari da to urade, to sami građani mogu da urade! Imate valjda neke majstore u selu! Namerno sam rekao selu, jer to nije gradsko niti građansko ponašanje niti kultura!! Nije ni za selo! Bruka i sramota za sve vas!!! Šta rade kulturni poslenici u vašem gradu i predsednik vaš!! Trgnite se ljudi! To je vaša najveća sramota pa onda i za celu Srbiju!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here