Saveti za brendiranje prodavnice na 5 jednostavnih i povoljnih načina

0
491

Bez obzira da li ste nedavno otvorili prodavnicu bilo kog tipa ili ste već dugo u poslu, ali niste sigurni kako da privučete više potrošača, pravo je vreme da krenete sa marketinškim aktivnostima.

Ne postoji pravi odgovor na to šta bi bio idealan kanal za promociju vašeg poslovanja, pa je najbolje da isprobate nekoliko njih, pratite kako se razvijaju, te nakon toga veći fokus usmerite ka jednom ili nekoliko kombinovanih.

U nastavku smo predstavili nekoliko mogućnosti za reklamiranje i razvoj brenda, pa vas pozivamo da nastavite sa čitanjem teksta i detaljnije se informišete.

Moderne svetle reklame na prodavnici

Ukoliko imate prodavnicu na fizičkoj lokaciji i niste orijentisani ka online trgovini, pretpostavljamo da će vam biti važno da vas prolaznici uoče, zato je bitno da budete vidljivi i na kreativan način privlačni ljudima.

U tome će vam pomoći brendiranje izloga, vozila i svetlećih reklama da kroz interesantne grafike visokog kvaliteta budete upadljivi, ali ne i napadni.

Pružite prolaznicima nešto što će ih privući da posete baš vašu radnju i odluče se za proizvode koje nudite. U grupu reklamnih elemenata koji se koriste u svrhu reklamiranja prodavnica na fizičkoj lokaciji spadaju štampani formati, kao i svetleće reklame.

Za kvalitetno poslovanje će vam pored prostora za izlaganje proizvoda biti potrebno i vozilo za dostavu ili druge prodajne usluge.

I ovde se možete osvrnuti na reklamni materijal i brendirati vozilo firme, tako da ono bude mobilna reklama i na efikasan način dopre do svesti potrošača. Za postavljanje reklamnih poruka preko celog vozila se koriste posebne folije namenjene baš za ovu svrhu.

Odaberite materijal i formate najvišeg kvaliteta, budite vidljivi prolaznicima i u isto vreme zaštitite privatnost radnika!

Reklamni materijal manjeg formata

Pored toga što će vam za brendiranje prodavnice biti potrebno reklamiranje na fizičkoj lokaciji, ne zaboravite kako se vaši potencijalni kupci nalaze širom grada, a ne samo u četvrti.

Zbog toga je veoma važno da brendiranje uzme znatno širi opseg, u čemu će vam poomoći reklamni materijal manjeg formata u obliku flajera ili letaka.

Oni su veoma povoljan način za reklamiranje, a mogu biti i korisni ukoliko ih izradite na pravi način. Potrebno je da odaberete prave boje, postavite prepoznatljiv logotip vaše firme i u prvi plan stavite poziv na akciju.

Poziv na akciju može biti različitog karaktera, dok je idealan za najavu događaja, novih proizvoda i popusta, dok ćete potencijalne potrošače pozvati da se u pravo vreme nađu na pravom mestu.

Dozvolite profesionalncima da se pozabave kreiranjem letaka, a vi angažujte dovoljan broj ljudi koji će ih deliti na prometnim mestima širom grada.

Plakati i posteri – statični ali jednako efikasni kao flajeri

Za razliku od flajera koji vam omogućavaju određenu dozu mobilnosti prilikom širenja svesti o pojavi novog brenda, s obzirom da ih možete deliti bilo gde, posteri nisu takvi.

Razlika je pre svega u veličini, jer se štampaju u formatima A3 i više, pa ih ne možete nositi sa sobom i fizički deliti ljudima. Pa ipak, ukoliko njihovu izradu obavite na pravi način i postavite ih na prometna mesta gde biste inače delili letke, efekat je gotovo isti.

Potrudite se da vaši plakati ne budu previše šareni, već da kroz jasan koncept boja, elemenata i kontura izazovu emocionalnu rekaciju prolaznika i makar na nekoliko sekundi uhvate njihovu pažnju.

Neka u prvom planu bude jedan vizualni element, uz isticanje proporcionalnosti, kontrasta i harmonije svih ostalih celina. Prilikom pozicioniranja postera i plakata, obratite pažnju na njihovu okolinu, osvetljenje, prometnost.

Idealni su za najavu događaja, ali su sve češće u upotrebi kao deo marketinških kampanja razvijanja brenda.

Društvene mreže kao najpraktičnije rešenje

Iako postoji jasna razlika između štampanog reklamnog materijala i brendiranja u digitalnom svetu, ove dve stavke nikako ne smemo odvajati, već ih koristiti kombinovano za postizanje cilja.

Ne možemo reći da li su društvene mreže isplativije rešenje, ali se njihova efikasnost ogleda kroz mogućnost merenja postignutih rezultata.

Za koji ćete se tip kampanje odlučiti zavisi od vaših trenutnih mogućnosti i stepena razvoja biznisa. Bilo da je u pitanju traffic, engagement, reach ili neka druga vrsta kampanje, u digitalnom svetu možete targetirati ljude i meriti njihovu reakciju na ono što ste im ponudili.

Koliko ćete ulagati u kampanje zavisi isključivo od vas!

Izrada sajta za e-trgovinu

Bez obzira da li imate prodavnicu na fizičkoj lokaciji ili ne, svakako je dobro rešenje usmeriti se i na trgovinu putem interneta. Ne samo da ćete dobiti još jednu mogućnost više za prodaju, već se možete veoma uspešno i efikasno reklamirati.

Omogućite svojim kupcima da saznaju nešto više o vama kao poslovođi, načinu poslovanja i vašem biznisu, do detalja predstavite proizvode i znatno ćete povećati šanse za razvojem brenda.

Brendiranje prodavnice može biti veoma efikasno, praktično i isplativo ukoliko kompletan posao obavite stručno. Nadamo se da smo vam i mi pomogli, te da ste kroz tekst dobili korisne informacije i nove ideje. Srećno! 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Sandra Stanojković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here