Šešelju se u Sremu raspala stranka, A U SRBIJI MU SE SMEŠI SUDBINA DS-a i DSS-a!

0
6110

Iako već i beogradski mediji pišu o opštem raspadu unutar Šešeljeve stranke, najveći potres Srpska radikalna stranka doživljava na području Srema, gde je nekad bilo njeno najjače uporište. Ostavke podnose čak i dugogodišnji visoki funkcioneri. Beogradski mediji navode da je osnovni razlog za to pohlepa vrha radikala.

Kako se saznaje, Opštinski odbori po Sremu postoje samo u tragovima, sa svega po nekoliko članova “čuvara pečata”. Od poslednjih parlamentarnih izbora, na kojima radikali nisu uspeli da pređu izborni prag, Šešelju se desetkovala stranka.

Očekivali sam politički program, angažman… Umesto toga, dobijena je stranka koja se pretvara u porodični biznis. Rasulo je nastalo zbog pohlepe vrha stranke– navode kao razlog mnogi bivši članovi. 

Kako se saznaje, stranački aktivisti na terenu sve plaćaju iz svog džepa za stranku. 

– A onda se pojavi Šešelj i priča kako nema para da im da ni za benzin ni za olovke u reklamnom materijalu. I sve to priča kada izađe iz džipa od preko sto hiljada evra – kažu sagovornici.

Inače, svojevremeno su mediji pisali da Vojislav Šešelj ima jedan od najskupljih automobila, koji je umesto lidera radikala navodno platila njegova sestra Dragica. Oko 140.000 evra je iskeširano, a Šešeljeva sestra platila je novcem koji je donela u kesi.  Šešelj se vozi u automobilu „rendž rover autobiografiji“ čiji su uobičajeni kupci britanska i arapska aristokratija, ekstremno bogati ljudi, ali i oni iz džet-seta koji se odlučuju za ovaj model zbog atraktivnosti automobila.

Kada je reč o stanju unutar SRS, sagovornik koji je dobro upućen u stranači život radikala kaže da je ljudima svog Šešeljeve bahatosti prekipelo.

Sremskoj Mitrovici su radikali nakon poslednjih izbora ostali ispod cenzusa, najviše zbog toga što su u prethodnom mandatu (2016-2020) ušli u koaliciju sa naprednjacima koje su pre toga opisivali najgorim epitetima. Po koalicionom dogovoru sledovalo im je mesto pomoćnika gradonačelnika na koje su postavili konobaricu koja je, po stupanju na funkciju, iz „zadnjeg džepa“ izvadila diplomu privatnog fakultetaTo je ipak nije stimulisalo da se pojavljuje na radnom mestu – navodno, ni jednom nije došla na posao iako je uredno primala svoju šestocifrenu platu.

Pored toga, u na desetak mesta u Upravnim odborima postavili su ljude bez ikakve stručne smene, NK radnike, priučene majstore i noćne čuvare. Na sednici Opštinskog odbora, na kojoj se odlučivalo ko će dobiti budžetsko nameštenje, zbog nedovoljno funkcija i radnih mesta dobijenih koalicionim sporazumom sa SNS-om, kao i sa Čedinim LDP i Čankovim LSV, među radikalima su, navodi izvor, sevale čak i pesnice.

Generalno gledajući, u poslednjih nekoliko godina, nezadovoljni članovi su se mahom pasivizirali, tako da će biti pravo čudo da radikali uopšte i prikupe dovoljno potpisa da predaju svoju izbornu listu, a kamoli da pređu neophodni cenzus.

Osim ako im u prikupljanju potpisa, već tradicionalno, ne pomognu aktivisti napredne stranke.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Milan Milivojević / foto: Facebook)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here