Šest godina zlostavljao štićenicu – konačno OSUĐEN

0
2676

Muškarac Mirko M. (64) iz Šida osuđen je na 11 i po godina zatvora zbog toga što je kao hranitelj punih šest godina silovao svoju štićenicu M. V.

Prvobitno, tužilaštvo je sa Mirkom M. sklopilo sporazum o priznavanju krivice i on je tada dobio svega godinu dana kućnog zatvora, ali je ova odluka poništena i Viši sud u Sremskoj Mitrovici doneo je drugu presudu kojom se osuđuje na dugotrajnu kaznu zatvora.

Osuđenik je tada priznao da je zlostavljao devojčicu koja je živela kod njega od perioda kada je imala 11 godina i kada je Centar za socijalni rad u Šidu dodelio optuženom na čuvanje.

„Obaveštavamo Vas da je presudom Višeg suda u Sremskoj Mitrovici od 24. novembra, okrivljeni Mravik Mirko iz Šida, oglašen krivim zbog produženog krivičnog dela nedozvoljenih polnih radnji u odnosu na tada maloletnu oštećenu V.M., i zbog krivičnog dela silovanje, u odnosu na tada maloletnu oštećenu V.M., te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina i 6 meseci i ista presuda je nepravnosnažna“, saopšteno je iz Višeg suda.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici saopšteno je takođe da je Viši sud doneo i javno objavio presudu, ali da tom tužilaštvu još nije dostavljen pismeni otpravak presude.

(Nova)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here