Šid je trebao da bude gasifikovan pre 10 godina! ZAŠTO NIJE?!

0
598

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović zatražiće od nadležnih organa i Državne revizorske institucije da se pozabave poslovanjem Srbijagasa. Ona je pozvala zaposlene u ovoj i drugim povezanim firmama da dostave Ministarstvu sve informacije koje poseduju o njihovom poslovanju i problemima.

Ministarka je, odgovarajući na pitanja novinara o problemima u gasifikaciji Šida, rekla da je to ozbiljno pitanje u velikom broju gradova i opština.

Tražićemo da se proveri poslovanje kompanije. Gasifikacija Šida obećana je pre više od deset godina i rokovi za puštanje u rad nisu ispoštovani. Rokovi su se menjali četiri puta, najpre 2016, 2017, pa 2020. i sada imamo novo obećanje za 2021. Nisu urađene sve studije, u pitanju je vrednost projekta od 16 miliona evra, a uvidom u poslovanje kompanije koja projekat treba da realizuje došli smo do podatka da imaju jednog zaposlenog. Država hoće da ulaže u gasifikaciju, ali moraju da postoje jasan plan, analize i studije kako u vezi lakoće priključenja, tako i efikasne izgradnje mreže. A ovako kako je Srbijagas radio i radi, to je na štetu građana“, rekla je ona.

Da Srbijagasu predstoji reforma nije novost, a o tome je u više navrata govorila i sama ministarka. Na pitanje da li to znači i potencijalnu smenu Dušana Bajatovića, koji trenutno rukovodi Srbijagasom, Mihajlovićeva je odgovorila da je sve “potencijalno”.

“I ja mogu da budem potencijalno smenjena”, poručila je.

Rokovi su nesporni. Niko od nas nema mandat ni mi, ni Srbijagas, da dovodi u pitanje odluku i zaključke vlade. To je jasno svima i to je jasno bilo rečeno Bajatoviću i on je izašao sa tim uverenjem“, rečeno je.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here