ŠIDU NEDOSTAJU DOKTORI, množe se samo migranti i političari

0
2602

Pored svih muka koje Šiđani imaju sa migrantima, ovu opštinu na granici sa Hrvatskom zadesili su i drugi problemi koji indirektno utiču na odliv stavnovništva. Iako sva naselja u šidskoj opštini imaju svoje ambulante, nemaju lekare koji bi u njima bili svakodnevno na usluzi meštanima.

Ima primera da je jedan lekar zadužen za dva ili tri sela, tako je lekar čije je boravište u Sotu, zadužen i za Molovin, kao i Bikić Do, gde odlazi dva puta nedeljno.

Posebna priča je nedostatak specijalista, a najbliža bolnica je u Sremskoj Mitrovici.

Dom zdravlja je izgubio dosta specijalista, jer šidska opština ima manje od 40.000 stanovnika, kao i dosta kvota koje veće opštine imaju. Imamo i veliki problem, jer je Opština Šid finansirala u poslednje tri godine četiri specijalizacije za naše lekare, jer kada specijalista ode iz Šida, ili u penziju, mi nemamo pravo da zaposlimo novog specijalistu, te je zbog toga Šid ostao bez oftalmologa – navodi se u lokalnoj samoupravi – Zahvaljujući dobrim odnosima sa rukovodstvom mitrovačke ustanove, dobili smo jednog oftalmologa na uslugu pacijentima iz Šida.

Stanovništvo opštine, pored gorkog osećaja da je prepušteno samo sebi u pogledu pitanja migranata, te da neko u Beogradu namerno ovaj problem gura pod tepih, ima utisak i da je Ministarstvo zdravlja u potpunosti zaboravilo na ovaj gradić na obroncima Fruške gore.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here