Škola u Radenkoviću dobila grejanje na biomasu i gas

0
325

U mačvanskom selu Radenković, koje pripada sremskomitrovačkoj opštini, završeni su radovi na lokalnoj školi na ugradnji grejnog sistema na biomasu i gas. Tim povodom, ispred škole koja je područno odeljenje Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica, javnosti su se obratili predstavnici lokalne samouprave i seoske Mesne zajednice.

Kakao je rečeno, Grad Sremska Mitrovica je uradio Projekat nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje, a realizacija je obezbeđena putem konkursa Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Objekat škole je do sada grejan putem četiri furune, u svakoj učionici po jedna. Dobili smo napokon peć koja će raditi na pelet, a čim bude gas ubacićemo gasni kotao i grejanje na njega. Svi su srećni, deca, roditelji, učitelji, naša tetkica koja je svako jutro na četiri mesta potpaljivala vatru. Ovo je daleko brže, efikasnije, bolje, kvalitetnije, zdravije za kompletno osoblje škole, prvenstveno za decu, ali i za nastavnike i radnike. Do sad je bilo daleko više prašine, na proleće ćemo okrečiti objekat škole, a da ponovim da je urađena fasada, kupatila i sad kad bude i okrečeno, a imamo i savremeno grejanje biće normalni, lepi, prijatni uslovi za rad i učenje.” – rekao je Slađan Papić, direktor OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod”.

Područno odeljenje OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod” Mačvanska Mitrovica u Radenkoviću pohađa oko 25 učenika od prvog do četvrtog razreda u dva kombinovana odeljenja. U zgradi podignutoj još 1894. godine smeštena je i jedna grupa pripremnog predškolskog programa Predškolske ustanove „Pčelica”.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here