Smrad se širi Inđijom, građani zabrinuti za zdravlje – vlast ćuti!

0
710

Nesnosan smrad koji se osetio u celoj Inđiji prethodnih dana dolazio je iz pravca severoistočne radne zone. Leševi uginulih svinja, koje su najverovatnije bile zaražene svinjskom kugom, bili su položeni na zemlju u krugu fabrike Energozelena, koja se bavi zbrinjavanjem životinjskog otpada. Leševi nisu odmah spaljivani, nego su bukvalno bačeni na gomilu na otvorenom, pa je smrad bio toliko jak da se osetio u celoj Inđiji.

Vlast nije reagovala, a građani su nam se obraćali u velikom broju, nadajući se da će saznati šta je uzrok ove pojave. Da stvar bude gora, visoke temperature su pogoršale situaciju, pa je Inđija postala mesto u kojem vam treba čepić za nos, kako biste koliko toliko funkcionisali normalno.

Pitanje je kolika je šteta od ovakvih pojava po zdravlje stanovnika, jer ono što jako smrdi ne može biti zdravo za udisanje i u potpunoj je disharmoniji sa floskulom koju lokalna vlast koristi, da je Inđija „najbolje mesto za porodicu“.

Savet za ljudska prava Ujedinjenih nacija odavno je usvojio rezoluciju koja ČISTU ŽIVOTNU SREDINU prepoznaje kao LjUDSKO PRAVO, što je u koliziji sa aktuelnom situacijom u Inđiji. Leševi svinja se i dalje nalaze u krugu Energozelene i pokriveni su tankim najlonom.

Izgleda da će posledice neodgovorne vladavine postati sve vidljivije, jer kada se nešto radi nestručno i bez plana, vodeći računa samo o ličnom interesu, na dobro ne može da izađe.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Mario Milković)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here