Srpska elita podigla vrednost zemljišta u Sremu: NJIVA KOD RUME PRODATA ZA MILION EVRA!

0
2267

Selo Pavlovci, udaljeno šest kilometara od Rume, koje je dospelo u žižu javnosti kada je Novak Đoković napravio kuću pored jezera, sve je zanimljivije za ulaganja u ovom delu Srema.

Ovu tvrdnju potkrepljuje i podatak Republičkog geodetskog zavoda, da je najskuplje poljoprivredno zemljište u Srbiji prodato ove godine baš u Pavlovcima, i to za blizu milion evra. Kako govore meštani, oni samo pretpostavljaju ko se dobro ovajdio, ali ne znaju ko je novi vlasnik i šta planira da radi na tom placu.

Biznismen Andrija Drašković, teniser Novak Đoković, košarkaš Nemanja Nedović, samo su neki od poznatih koji su svoj mir pronašli uz obalu Pavlovačkog jezera. U ovom delu mesta teško može da se nađe parcela na prodaju, a ako takva i postoji, cena mora da je takva da se običnom čoveku zavrti u glavi. Pomenuto zemljište sa rekordnom cenom je veličine 5,66 hektara, što znači da je po hektaru plaćeno oko 176.000 evra.

Tu parcelu je još ranije prodao naš meštanin nekome čoveku iz Rume, naravno ne za te pare, već za mnogo manji iznos. U međuvremenu, neko je ovom Rumljaninu ponudio dobru svotu novca i on nije propustio odličnu priliku za dobru zaradu. Tabla zemlje koja se prostire pre jezera već je ograđena sa svih strana, ali stvarno ne znamo ni ko je kupac, ni šta namerava da tu gradi – priča jedan od Pavlovčana koji ne želi da mu ime spominjemo u novinama.

Meštani sela uglavnom znaju nove komšije, neke ponekad viđaju, ove druge nikad. Kako govore, najveća im je želja da upoznaju Novaka, kojeg još nisu videli.

Koliko znam, Đoković nije dolazio, nije se još upoznao sa nama. Andriju stalno viđamo, jer on baš živi ovde. Ne znam ni da li je neko video tog košarkaša, kažu da i on dolazi ponekad. Čuli smo da je u toj kući pored jezera pravio svadbu. Automobil kada prođe ulicom, mi i ne znamo ko je u njemu – kaže penzioner Milorad D., koji često slobodno vreme provodi sedeći na klupi ispred kuće, u ulici koja vodi prema jezeru.

Pavlovčani zaključuju da su dolaskom moćnih ljudi profitirali pojedini meštani, koji su prodajom zemlje obezbedili deci nekretnine po gradovima, ali da samo selo od toga nema nikakvu korist.

Zahvaljujući Đokoviću, za nas nema ko nije čuo, a nekada nisu ni znali da takvo selo postoji. Taj deo, koji mi zovemo elitni, i ovo naše selo, to su dva odvojena sveta. Oni žive u luksuzu, a mi muku mučimo da li ćemo zadržati u selu prodavnicu ili će se zatvoriti jer nema ko da radi – kaže Dragan, koji nije bio baš raspoložen za razgovor za medije.

Mesto broji oko 300 stanovnika. Iako su cene zemlje drastično skočile, kuće mogu da se nađu od 10.000 do 15.000 evra, dok one od čvršće gradnje i za 20.000 evra, i to sa okućnicom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here