Šta sve možete da uradite dok čekate nekog ko kasni?

0
740

Uvereni smo da svi imamo onu jednu osobu koja ne može da stigne na vreme, pa ni da joj život od toga zavisi. Verovatno se nikada nećemo naučiti da se moramo tome prilagoditi i npr. krenuti kasnije nego dogovoreno ili jednostavno reći drugoj osobi neko ranije vreme, kako bi se nivelisalo nalaženje.

Mada kašnjenje i ne mora biti česta pojava vezana za određenu osobu, nego se eto desi, jer je to normalno za sve ljude koliko god bili odgovorni i cenili vaše vreme.

Savetujemo da kada ste već osuđeni na čekanje završite neke obaveze, ukoliko ste u mogućnosti, ili se bar nekako zabavite kako bi vam vreme brže prošlo, a ako nemate inspiraciju pokazaćemo vam u nastavku predloge za aktivnosti vredne vašeg vremena!

Online igre i društvene mreže

Pametni telefoni su uvek u našim rukama i prosto je teško odoleti da ih ne otkuljučamo ponekad, a pogotovo da proverimo kada stiže osoba koju čekamo. 

Mislimo da ipak treba uraditi nešto korisno sa vašim vremenom – kome trenutno preti da bude protraćeno. 

Pogledajte da li ste u zaostatku sa odgovorima na mejlove ili poruke na društvenim mrežama, potom je poželjno da odgovorite, ali ne i neophodno, to već ostavljamo na vama da odlučite.

Možete kad ste već na telefonu i da prelistate storije i objave na društvenim mrežama, time bi se dodatno i informisali o tome šta se dešava u životu vama bitnih ljudi.

Takođe, imate opciju da odigrate vašu omiljenu igricu na telefonu ili neku online igru. 

Primera radi na internetu se mogu naći besplatne slot igre za telefon, što je idealno sa obzirom da sami birate trajanje i nećete morati na pola da ugasite telefon kada vam stigne očekivano društvo.

Online igre su proveren lek protiv nervoze i tmurnog raspoloženja, koje nas često obuhvati kada smo primorani da čekamo nešto ili nekog. 

Igre na sreću, pogotovo, znaju biti toliko interesantne da čovek zaboravi i gde je i šta radi, tako da će vam vreme proleteti, zagarantovano.

Opcije za telefon bez interneta

Ukoliko ste potrošili sav internet iz paketa na vašem mobilnom uređaju i sad morate da se snalazite bez neta i svega što on pruža, savetujemo da uzmete i slušate muziku.

Dokazano je da muzika menja vašu psihu, zbog čega ćete se osećati bolje, a možete i da pevate ako će vam tako biti lakše da sačekate. 

Samo se nadamo da imate “skinutu” muziku na telefonu ili bar radio i slušalice, jer danas mnogi moderni korisnici koriste aplikacije za muziku i radio, koje nažalost zahtevaju pristup internetu.

Sem toga uvek možete pozvati nekoga preko telefona i potrošiti minute koji vam inače nisu ni potrebni. Zato javite se osobama sa kojima dugo nište razgovarali i vidite kako su. Razgovarajte i isplanirajte viđenje, oni će to sigurno ceniti bilo da su prijatelji ili rodbina, a vama će proći vreme na lep način i možda saznate nešto novo.

Takođe, ukoliko imate telefon ili možda manje verovatno papir i olovku, napišite raspored obaveza za sutra ili čitavu nedelju, a možete i osmisliti šoping listu za prodavnicu.

Introspekcija – razmotrite šta osećate i mislite

Otklonite sve što vam narušava mir u životu, a introspekcija će vam pomoći da uočite stvari koje vam ne prijaju.

Sklonite telefon iz ruku, kako ne bi razvili zavisnost od njega i iskoritite ovo jedinstveno vreme da razmislite kakve odnose imate sa drugim ljudima, gde se nalazite u životu i kakvu bi želeli budućnost za sebe. 

Spoznajte sebe i druge, koliko god je to moguće za kratko vreme.

Primera radi kašnjenje ne mora nužno da označava nedostatak poštovanja prema vama, ali ako se često dešava i ne mislite da je to u redu slobodno recite toj osobi da poradi na svojim veštinama organizacije vremena, jer niste vi dužni da ispaštate zbog njihovih odluka!

Porazmislite ukoliko stalno čekate momka ili devojku da li je vaša veza dobra i odlučite se da napravite granice do kojih ćete ići i tolerisati različite situacije. 

Recite vašoj rodbini, lepšoj polovini ili prijateljima koji često kasne, da imaju recimo 25 do 30 minuta da stignu ili idete bez njih i bez potrebe za pravdanjem.

Dodatno, upotrebite ovo vreme da poradite na strpljenju, važnoj veštini neophodnoj za sve aspekte života, a ukoliko to želite možete i da meditirate ili koristeći svoju maštu da sebe transportujete u neku drugu realnost po vašem nahođenju.

Zanimajte se u domu dok čekate goste

Najbolja opcija je da neko kasni kod vas kući, jer onda možete da pospremite malo ukoliko ima nereda, zatim da odgledate neki dobar triler, odigrate slot igru, da stavite veš na pranje ili da se bacite na ostvaritivanje novogodišnjih odluka koje ste isplanirali.

Takođe, ukoliko se niste dugo sređivali za izlazak ovo je vaša prilika!

Sve što ste ikada planirali da uradite po kući ili za vas od sitnijih zadataka, sada možete polako da počnete da realizujete jedan po jedan, u krajnjem slučaju i da ne dođu gosti vi ste završili svašta nešto što bi inače odlagali, primera radi peglanje, brisanje prašine ili čupanje obrva.

Opcije su vam zapravo bezgranične gde god da se nalazite, zato prihvatite da ste u poziciji takvoj kakva jeste i da niste uglavnom u mogućnosti da je promenite, ali da je možete iskoristiti na kvalitetan način – samo ukoliko vi to želite i tako odlučite!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Grubanović)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here