ĐILAS OSTAO BEZ STRANKE U ŠIDU! Dejan Bulatović osnovao novi opozicioni pokret!

0
1212

Dejan Bulatović, samostalni narodni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, otkrio je za beogradske dnevne novine Danas da je jedan od predloga za ime pokreta koji će osnovati 28. januara – Pokret demokratskog progresa, kao i da su za njim krenuli još dvojica poslanika SSP – Mithat Nokić i Mirko Brajušković, kao i predsednici odbora u Opovu i Vršcu.

Ovih dana zovu članove odbora u Šidu da pitaju da li su i dalje u stranci. Zvali su moju majku da pitaju da li je i dalje u stranci. Nemate ni odbor u Šidu, tako da vam kažem. Neću da ofiram sve odbore, 28. formiramo pokret zvanično. Nikog nisam zvao da napusti stranku, naveo je Bulatović.

Na intervju u skupštinskom holu došao je sa sastanka sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem, kojem je, kaže, izneo svoj plan za povratak mladih na selo. Predlog koji podrazumeva subvencije države i projekte za ekoturizam naišao je na odobravanje Memića, kao i garanciju da će se naći u programu ministarstva, navodi naš sagovornik, koji se zbog sastanaka sa ministrima susreo sa kritikama dela opozicione javnosti koja ga optužuje i da se „prodao“ režimu.

Mene imena ne interesuju, kaže Bulatović, sastao sam se sa ministrima koji imaju svoje resore. O tome se u javnosti spekuliše i to su ti napadi na mene.

-Moja ambicija je bila da prenesem zamisao koju imam gospodinu Memiću. Želim da se zaustavi odlazak mladih sa sela. To je moguće kada se udruže sva ministarstva. I to je suština sastanaka, na svakom sam provukao ovu vrlo bitnu priču za opstanak Srbije. Želim da verujem da ti ljudi koji su na tim mestima na kojima se nalaze žele da budu uspešni – objasnio je Bulatović.

Na pitanje da li su mu se pridružili i neki odbori SSP-a u Sremu, Bulatović ponavlja:

Kao što rekoh, 28. januara osnivamo formiramo pokret zvanično i tada će se sve videti. Inače, nikog nisam posebno zvao da napusti stranku, zaključuje Bulatović.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here