STADIONSKO LUDILO ZAHVATILO SREM! „Ne zanima nas mišljenje građana!“- KAŽU NADLEŽNI!

0
1378

Budžetom Opštine Inđija za 2023. godinu previđen je, između ostalog, projekat izgradnje i montaže stubova reflektora na gradskom stadionu u toj opštini. Ukupna cena izgradnje i realizacije ovog projekta iznosi više od 44 miliona dinara.

Ova stavka u budžetu projektovanom za narednu godinu zasmetala je delu javnosti u Inđiji, koji smatra da ima bitnijih stvari na koje bi taj novac mogao da se utroši, a koje bi bile od veće koristi za sve građane ove opštine. Odbornik u Skupštini opštine Inđija Strahinja Jovanović rekao je da postoje prioritetniji projekti od izgradnje reflektora.

Mnogo je bolje da se taj novac uloži u nešto što je korisnije za sve građane. Ja sam na javnoj raspravi predložio da se tih 44 miliona podele na sva sela inđijske opštine. Da se u svako selo uloži po četiri miliona. Za taj novac može da se uredi parkić u jednom selu, da se napravi dečje igralište u drugom… ima milion stvari pametnijih u ovom momentu“, obrazložio je Jovanović.

On je istakao da niko nije protiv reflektora, ali da nije trenutak za to.

Nismo protiv reflektora, ali jesmo sada kada je velika kriza, kada klubovi u raznim zemljama podnose inicijative da igraju danju, da bi uštedeli struju, mi u Srbiji se ponašamo kao da smo, u najmanju ruku, Saudijska Arabija“, ocenio je on.

Smatra da bi situacija bila drugačija da je klub u privatnom vlasništvu.

„Oni bi se možda drugačije ponašali da je to privatan klub i da oni gubitak koji ostvare na kraju godine pokriju iz svog džepa. Pa da vidimo da li bi razmišljali o reflektorima. Ovako znaju da će, iako stigne veliki račun za struju, to platiti građani Inđije“, naveo je Jovanović.

On se osvrnuo i na saopštenje FK Inđija.

Mislim da je to dobar pokazatelj gde mi živimo. Jedna obična kritika, samo smo rekli da se protivimo nečemu, oni su to predstavili kao da smo mi mrzitelji Inđije i da smo protiv svega. Javnost je s pravom ogorčena“, ukazao je Jovanović.

FK Inđija obratio se na društvenim mrežama kako bi odgovorio na negodovanje javnosti.

„Duboko frustrirani neostvareni pojedinci koji se ne mire sa tim da ih građani ne žele i da njihove nerealno visoke ambicije nikada neće biti zadovoljene, pokušavaju sve oko sebe da uvuku u mulj u kome se i sami nalaze. Kritike jedne minorne grupe građana, koju čine upravo frustrirani i neostvareni ljudi na račun Opštine Inđija i na račun Fudbalskog kluba „Inđija“ u najkraćem mogu imati dva zaključka: smeta im i jako su ljuti što se investira, unapređuje i modernizuje , i još više im smeta što se ulaže u uslove u kojima trenira i igra preko 200 Inđijske dece“, saopštili su iz kluba.

Oni su istakli da će se držati isključivo fudbalskog sveta, ali da im je teško da poveruju da je borba protiv toga program koji neko nudi građanima.

„Što se našeg programa i rezultata tiče, aktuelna uprava preuzela je rukovođenje FK „ Inđija“ 15. juna 2016. godine sa blokiranim računom, suspenzijom FS Srbija od 13 hiljada evra, dugom od 22 miliona dinara uz jednu garnituru opreme i ukupno 6 lopti imovine. Tada se nisu javljale razne grupe i grupice građana, a naročito ne potpisnici malicioznog saopštenja koji su se valjda tek sada probudili iz dugogodišnje hibernacije, pa se u maniru Alise iz zemlje čuda bune na dobro i bolje, dok su prećutkivali loše“, naveli su oni.

Dodali su i da su ponosni na rezultate, ali da su i posvećeni i odgovorni prema velikim planovima koje imaju.

Sigurni smo da ćemo te planove i ostvariti, uz podršku i razumevanje Opštine i njenoh prvog čoveka Vladimira Gaka, baš kao što smo sigurni da nas na tom putu neće sprečiti pojedini frustrirani i politički reciklirani, a zlonamerni neostvareni ljudi. Sportskim rečnikom, na našoj strani su rezultati, ideje i dostignuća, a na njihovoj mržnja, frustracija i neosnovani napadi na progres“, poručili su iz FK Inđija.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(V. Stojsavljević/Danas)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here