Sto medalja u tri godine za devojčicu iz Vognja

0
1487

Anita Polik, jedanaestogodišnja devojčica iz Vognja, suvereno vlada nekada drevnom veštinom, danas sve popularnijim olimpijskim sportom – streličarstvom.

Učenica šestog razreda rumske OŠ „Veljko Dugošević“ je u poslednje tri godine osvojila neverovatnih 100 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima najvišeg ranga, a gotovo po pravilu one su uvek one najsjajnije.

Anita je višestruka državna prvakinja, koja drži nacionalne rekorde u više olimpijskih kategorija streličarstva. Koliko je ubedljiva na domaćoj, velika nada srpskog streličarstva, pokazuje i činjenica da se u njenoj kolekciji od više desetina osvojenih medalja, nalazi samo jedna koja nije zlatna.

Sjajan početak karijere Anita je ostvarila i na međunarodnoj sceni. Ona je trenutna viceprvakinja sveta i Evrope u disciplini 3D streličarstvo.

Anita se streličarstvom bavi od svoje pete godine, trenira u Vognju, u SK „Teodor Avramović Tican“, a treneri su joj Mirjana i Franja Polik (9-ti na svetu u kategoriji instinktivni luk), takođe osvajači pregršt medalja.

Za streličarstvo ne postoje starosne barijere, ono je namenjeno svima, deci, mladima, starijima, a za ovaj viteški sport od presudnog su značaja smirenost, strpljenje, upornost i koncentracija.

Voganjski klub broji 24 člana, rezultatima trenutno prednjače Milena Grozdanović, Stanko Zeljajić, Mirjana Polik, Miroslav Marčić, Gabriel Bereš, a svi oni koji žele da se oprobaju u tradicionalnom streličarstvu, 3d streličarstvu ili imitaciji lova lukom i strelom su dobrodošli.

Zainteresovani građani se mogu prijaviti na broj telefona: 064/281-83-02.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here