Subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele

0
374

Ministarstvo rudarstva i energetike, uz podršku Svetske banke, pokreće nacionalnu kampanju pod nazivom „Kako se prijaviti za subvencije za zamenu stolarije, izolacije, fasade, solarne panele?” u okviru koje će se održati serija od 12 tribina u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Subotici, Požarevcu, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Nišu, Požegi, Svilajncu, Kruševcu i Užicu. Tribina u Sremskoj Mitrovici će biti održana u sredu, 19. juna, sa početkom u 16 časova u Gradskoj kući.

Tribinu će otvoriti Maja Vukadinović, pomoćnica ministarke rudarstva i energetike za energetsku efikasnost i klimatske promene, a ostali učesnici su:

Aleksandar Puljević, direktor Jedinice za implementaciju projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, Živojin Stuparević, konsultant na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, Dejan Pavlović, konsultant na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ Jelena Gavrilović, konsultant na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, Jovana Ranković, asistent na projektu „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“, Miloš Mišković, predsednik komisije za projekat energetske efikasnosti Grada Sremska Mitrovica.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kroz program Vlade Srbije, dodeljuje građanima subvencije, za mere energetske efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama, u iznosu do 65% vrednosti investicije, u zavisnosti od paketa mera. Novina je da se ove godine raspisuju i posebni javni pozivi za energetski ugrožene kupce koji će u 44 jedinice lokalne samouprave i gradske opštine imati priliku da dobiju subvencije do 90 odsto ukupne vrednosti energetske sanacije.

Na planiranim tribinama građani će imati priliku da dobiju neophodne informacije kako da se prijave za subvencije koje se dodeljuju u cilju rekonstrukcije i unapređivanja energetske efikasnosti u stanovima i porodičnim kućama, kao i da se informišu o benefitima ulaganja u energetsku efikasnost.

Pozivaju se svi zainteresovani da učestvuju na tribini.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here