Sve veća ponuda „stanova na dan“ i u Novom Sadu

0
957

Već duže vreme, Novi Sad se izdvojio kao posebno interesantna turistička destinacija Srbije. Najveći grad Vojvodine poznat je po dugoj i burnoj istoriji, tokom koje je često bio jedno od središnjih mesta događanja u Srbiji. Zato je danas Novi Sad izuzetno bogat veliki brojem znamenitosti i atrakcija, poput čuvene Petrovaradinske tvrđave, galerije Matice srpske i nekih od najlepših bisera arhitekture u celoj zemlji.

Uz sve to, turistička ponuda Novog Sada iz godine u godinu sve više se proširuje i modernizuje, pa ovaj grad nudi i zanimljiv festivalski program koji privlači mlade, kao i destinacije prvenstveno namenjene porodicama. Još zanimljivijim ga čini i podatak da je baš ovaj grad proglašen Evropskom prestonicom kulture 2022. godine, pa je sada najbolji trenutak da posetite ovaj divni grad, ako već niste.

Sve veća popularnost izazvala je i veću potražnju za smeštajem u Novom Sadu. Uz tradicionalne, višegodišnje hotele, danas su sve popularnija opcija privatni apartmani. Poslednjih godina, Apartmani Novi Sad sve se više razvijaju i predstavljaju alternativu koja nudi brojne pogodnosti. 

Prednosti Apartmana Novi Sad

U velikim, popularnim turističkim destinacijama, kakav je Novi Sad, hotelski smeštaj često obeležavaju poprilično nepristupačne cene. Ponekad ga je, uz to, izuzetno teško naći, pogotovo za vreme velikih festivala ili tokom perioda godišnjih odmora. Na sreću, kao odgovor na ovaj problem, javili su se privatni apartmani. Oni boravak u Novom Sadu mogu učiniti istovremeno i jeftinijim i komfornijim.

U odnosu na hotele privatni smeštaj ima veliki broj prednosti. Pre svega, to su cene apartmana, koje su izuzetno povoljne i prilagođene svačijem budzetu, za razliku od hotelskih. Ukoliko se odlučite da posvetite nekoliko dana za istraživanje ovog velikog grada na pravi način, onda ova razlika u cenama itekako znači.

Veća privatnost i komfor takođe je jedna od prednosti ovog tipa smeštaja. Kada rezervišete apartman i preuzmete ključeve tog stana on je samo vaš. Niko vas neće uznemiravati dok boravite u apartmanu i zagarantovana vam je potpuna diskrecija, pa se možete opustiti i uživati u potpunoj intimi stana koji ste iznajmili.

U odnosu na hotelsku ponudu, privatni apartmani nude mnogo više raznovrsnijih opcija. Ta raznovrsnost važi i za tip i kvalitet smeštaja, ali i za lokaciju. Zbog toga možete odabrati jedan od apartmana u širokom spektru smeštaja koji u potpunosti odgovara svim vašim željama i potrebama. Apartmani se nalaze na čitavoj teritoriji grada, pa možete izabrati lokaciju koja vam odgovara, opštinu, pa čak i ulicu.

Ovaj tip smeštaja ima već dugu tradiciju i upisao se na turističku mapu Srbije kao proverena i zagarantovano kvalitetna opcija. Počeli su svoju priču kao apartmani Zlatibor, vezani prvenstveno za ovaj planinski centar, a zatim se proširili na sve popularnije destinacije u Srbiji. Sada konačno stižu i u Novi Sad. 

Turistička ponuda Novog Sada

Mnogo je razloga zašto vredi posetiti ovaj divni grad na severu Srbije. Novi Sad je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Njihov spoj učinio ga je raznobojnim i upečatljivim mestom koje nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Arhitektura Novog Sada bez sumnje se može izdvojiti kao jedna od najlepših u zemlji. Urbano gradsko jezgro krase barokne, neorenesansne, klasicističke i bauhaus građevine, kao i mnogobrojni verski objekti. Zato je pravo uživanje prepustiti se ulicama i trgovima ovog grada evropskog šarma i otkriti sve lepote koje skriva.

Ljubitelji kulture i umetnosti neće ostaći uskraćeni ukoliko se upute ka Novom Sadu, jer on nije slučajno poneo najznačajniju titulu u oblasti kulture Evropske unije, znamenje Evropske prestonice kulture 2022. godine. U ovom gradu osnovana je najuglednija i najstarija kulturna i naučna institucija u Srbiji, Matica srpska. Sem nje, Novi Sad se ponosi i velikim brojem izuzetnih muzeja, poput Muzeja Vojvodine, Muzeja grada Novog Sada, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Prirodnjačke zbirke Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i mnogih drugih vrednih zbirki i postsvki.

Novi Sad je stekao status slobodnog grada pre više od tri veka, ali je duhom i dalje mlad. Štaviše, godine mu toliko dobro stoje, da je proglašen Omladinskom prestonicom Evrope za 2019. godinu. Najveći grad Vojvodine svestsku slavu stekao je pomoću svojih festivali, od kojih je najpoznatiji, ali ne i jedini, EXIT. Grad takođe nudi sjajne mogućnosti noćnog provoda aktivne tokom cele godine, a za ljubitelje sporta tu su obližnja Fruška gora, brojna izletišta i popularna plaža Štrand na obali Dunava.

Zbog bogatog zelenila i sve veće ponude sadržaja savršenih za najmlađe, Novi Sad se izdvaja i kao jedna od najlepših porodičnih destinacija u Srbiji. Za sve koji žele da se zabave uz programe iz kulture tu su Zmajeve dečje igre, jedan od najstarijih festivala za decu u jugoistočnoj Evropi i Novosadsko dečje leto koje tradicionalno nudi obilje kreativno-edukativnih programa za najmlađe.

Ovo su samo neke od lokacija koje možete posetiti kada dođete u Novi Sad. Od vašeg raspoloženja zavisi da li ćete uživati u nekim od ugostiteljskih objekata na mnogim interesantnim lokacijama u ovom gradu ili ćete ga radije obilaziti šetajući ili vozeći bicikl. Sadržaja je pregršt, što znači da vam u ovom gradu nikada neće biti dosadno, a uvek će ostati još neki skriveni kutak ili manifestacija kojoj ćete poželeti da prisustvujete.

Otkrijte zašto je Novi Sad stekao titulu jedne od najpopularnijih destinacija u Srbiji, izaberite savršen apartman za vas i uživajte u savršenom odmoru u srcu Vojvodine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here