Svečana akademija povodom 70 godina Pinkijeve škole

0
400

Svečanom akademijom, Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, proslavila je 70 godina postojanja i rada. Svoj dan obeležila je kao najstarija osnovna škola u gradu.

Obeležavanju jubileja „Pinkijeve” škole prisustvovali su gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima, direktori škola, bivši i sadašnji učenici, brojni gosti i građani.

Matična škola ima najdužu tradiciju među osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici, a osnovana je školske 1953/54 godine i tada je brojala 816 učenika i 20 odeljenja. U sadašnjoj zgradi škola se nalazi od 1959. godine. Negujemo rad, aktivnost, kreativnost, drugarstvo, disciplinu, saradničke odnose, istrajnost, samokritičnost, slobodu mišljenja i poštovanje razlika.Učenici naše škole imaju mogućnost da steknu kvalitetna znanja iz svih nastavnih oblasti.” – naglasio je direktor škole Igor Došen, tokom svečanosti.

Program svečane akademije koji je u sali Pedagoške akademije održan pod nazivom „Od ogleda do ugleda – Pinkijeva u Sremskoj Mitrovici“ izveli su učenici škole, zajedno sa svojim nastavnicima.

„Pinkijevu” škola trenutno pohađa 586 đaka, a škola se, pored matičnog, sastoji i iz izdvojenih odeljenja u Grgurevcima i Šuljmu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here