Tartufari se brane ćutanjem

0
7928
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Braća Dejan (38) i Nebojša Erić (36) iz Jarka osumnjičeni su za ubistvo braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga. Krvava drama odigrala se nakon sukoba u šumi zbog tartufa u Jarku.

Osumnjičena braća su na saslušanju pred tužiocem odlučili su da se brane ćutanjem. Njima je određen pritvor do 30 dana, a svi su ostali zbunjeni zašto su sada zanemeli kada su prvo ispričali da je jedan brat pucao…

– To je jako čudno i svi učesnici u postupku su zatečeni takvim ponašanjem braće. Nepobitna je činjenica da je Nebojša nakon okršaja pozvao policiju i ispričao šta se desilo, a sada ni on niti Dejan ne žele da pričaju o tom incidentu – priča za ’’Blic’’ izvor blizak istrazi.

Kaže da ćutanje braće osumnjičene za ubistvo dodatno otežava istragu koja je veoma komplikovana i teška za rasvetljavanje, jer ne postoje očevici incidenta.

– Policija intenzivno radi na prikupljanju dokaznog materijala i prikupljanju svih relevantnih informacija vezanih za slučaj. Budući da ne može da se osloni na iskaz osumnjičenih, tužilaštvo trenutno gradi slučaj na osnovu dokaza, a među najrelevantnijim svakako je otisak parafinskih rukavica urađen kod Dejana i Nebojše kako bi se utvrdilo ko je zaista pucao iz pištolja – objašnjava sagovornik.

Povodom ovog incidenta pojavili su se razni komentari na društvenim mrežama a među komentarima navodno se oglasila i (J.J.) ćerka pokojnog Stanislava koja tvrdi da su njeni otac i stric ubijeni sa predumišljajem.

Oglasila se i ćerka jednog od ubijenih

– Moj tata i čiča su bili konkurencija svim ljudima u šumi, što je mnogima jasno. Dva brata koja su ubila Stanislava i Predraga Jeličića došli su u šumu sa namerom da ih ubiju … Šta će čoveku bez dozvole pištolj dok traži tartufe ??? Hoću svi da znate da Stanislav i Predrag nisu bili naoružani taj dan jer nisu imali nameru da ubiju, oni nisu naučeni prvenstveno da ubiju čoveka. Futog pun ljudi je šokiran sa tim vestima – napisala je navodno Stanislavova ćerka.

U policiji i nadležnom tužilaštvu nisu želeli da komentarišu navode Stanislavove ćerke zato što bi to moglo da ugrozi dalji tok istrage.

– Braća Erić su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi ovih krivičnih dela – kratko je za ’’Blic’’ rečeno u policiji.

Navode pojedinih medija da je Dejan Erić od ranije poznat policiji po raznim krivičnim delima demantovao je izvor blizak istrazi.

– Svi vinovnici ovog incidenta imali su neke manje prekršaje u svojim dosijeima sem Dejana kojeg je brat Nebojša u prvom telefonskom razgovoru sa policijom označio kao ubicu. Jedini Dejan nema ni krivičnu ni prekršajnu prijavu – objašnjava naš sagovornik.

Ranije su čak sarađivali

O tome da su se Erići i Jeličići poznavali od ranije posvedočila je majka pokojnih Predraga i Stanislava Radojka, koja je izjavila da su duže vreme sarađivali.

– Znam iz priče da su sa Dejanom i Nebojšom odavno sarađivali, pogotovo moj Stanislav koji je, koliko znam, jednom od njih prodao jednog psa a drugom poklonio kako bi tražili tartufe. Svi koji su poznavali moje sinove znaju da nisu nikada bili nasilni niti su ikada tražili kavgu. Prosto ne mogu da poverujem u tu priču da su moji sinovi tako napali te druge momke bez razloga. No, šta se tamo zapravo desilo samo oni znaju i nadam se da će istina izaći na video – rekla je Radojka.

Podsetimo, braća Erić osumnjičeni su da su u nedelju oko 8.30 ujutru zbog sukoba oko tartufa ubili braću Jeličić koji su ih navodno napali priborom za otkrivanje skupocenih gljiva. I Dejan i Nebojša su završili u opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici sa lakšim telesnim povredama a trenutno se nalaze u pritvoru u Sremskoj Mitrovici.

informer.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here