TEROR SUDSKIH IZVRŠITELJA! Sprečeno izbacivanje sedmočlane porodice na ulicu

0
1860

Kako saznajemo iz udruženja “Krov nad glavom”, izbacivanje porodice Šaulić sa petoro maloletnedece, koje je trebalo da se desi u petak – sprečeno je zajedničkom akcijom aktivista ove organizacije i građana.

Ipak, iseljenje od strane izvršitelja samo je odloženo, tako da, po svemu sudeći, isti će čekati neku drugu priliku da ovu porodicu izbacena ulicu i domognu se njenog stana. S druge strane, i razna nevladina udruženja apeluju na solidarnost među građanima kako bi se i unuduće sprečila bahatost sudskih izvršitelja.

Izvršioci su u svojim rukama nagomilali ovlašćenja izvršne i sudske vlasti, po porudžbini poverioca prodaju stanove dužnika zbog izmišljenih ili malih dugova.Nakon što prodaju stan za trećinu vrednosti, preprodaju ga za punu cenu i izvlače ogromnu dobit na osnovu koje razvijaju svoje kriminalno poslovanje. Omiljene mete su im oni koji nemaju sredstava ili načina da se brane – majke sa decom, stari, samci.”– navodi se na Fejsbuk stranici udruženja “Krov nad glavom”.

Po saznanjima do kojih smo došli, gotovo se po pravilu dešava da se tako otete kuće, zbog minornih i smešnih dugovanja u odnosu na vrednost same nekretnine, prodaju poznanicima pomenutih izvršitelja (Primera radi, kuća od 60000 evra ode u bescenje, a zatim se, tako stečena nekretnina, preproda na tržištu po realnoj ceni.)

Da bi se ispunile zakonske norme, prethodno se prodaja oglasi u nekim niskotiražnim novinama, koje niko i ne čita.

Izvršitelji, zaštićeni zakonom, polakome se na pljačku i ogromne provizije, pa kao hijene čerupaju nezaštićene građane. Svako ima pravo najmanje na krov nad glavom, ali to ne važi u Srbiji dokle god traje teror ovih ljudi” – navode u udruženju “Krov nad glavom”.

U međuvremenu, tokom proteklog vikenda, u beogradskom hotelu “M” privatni izvršitelji održali su svoju godišnju skupštinu. Ispred hotela okupili su se građani da bi protestvovali, a izvršitelje su štitili policijski kordoni!

Za vreme skupštine izvršitelja, održali smo protest ispred hotela M u kom su oni sedeli na toplom, jeli,  pili i smejali se, za razliku od svih naših sugrađana koje su izbacili na ulicu. Medijima nije bilo dozvoljeno da postave pitanja izvršiteljima, nas je policija gurala, a obezbeđenje zavrtalo ruke našim aktivistima koji su uspeli da uđu u hotel. Hvala svim građanima koji su se pojavili ili podelili snimke, zajedno ćemo se izboriti za promenu zakona i da NIKO NE BUDE BEZ KROVA NAD GLAVOM!” – navode iz organizacije “Krov nad glavom”.

(Milan Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here