Tomislav Janković brani Mitrovicu od Mitrovčana! KUDA IDE OVAJ GRAD?

4
2966

Početkom ove nedelje, u Gradskoj kući održana je donekle neobična konferencija za štampu SNS-a na kojoj je predsednik ovdašnje gradske skupštine Tomislav Janković upoznao novinare sa činjenicom da odbornici ove stranke (sa njim na čelu) prekidaju dvodnevno dežurstvo u zgradi.

Kako je rečeno, ovo danonoćno dežurstvo uvedeno je u petak kako bi, na taj način, Janković&co sprečili pokušaj lokalne opozicije da nasilno uđe u Gradsku kuću i, po njegovim rečima, “promeni izbornu volju građana”.

Naravno, pomenuti Janković nije objasnio o kakvoj je opoziciji reč, s obzirom da je grupa lokalnih zgubidana koji se mesecima već šetaju subotom kroz grad (poznatiji po fejsbuk stranici “Mitrovački otpor”), tog vikenda bila u Beogradu gde se solidarisala sa borbom Sergeja Trifunovića protiv naseljavanja Mađara.

Sa njima se, te večeri, tamo u prestonici, družio i Aleksandar Prodanović, samozvani lider opozicije u lokalnom parlamentu.

Ko je onda, po Jankoviću, mogao da upadne u Gradsku kuću? Nenad Lemajić i njegovi pajtaši iz DS-a?

Ko još od Mitrovčana veruje da je Lemajić opozicija? Doduše, Tomislav Janković je još svež stanovnik ovog grada, pa možda ne poznaje relacije i pravila u lokalnom političkom miljeu koje kristalno jasno ukazuju na veću verovatnoću da će Sava potopiti grad, pa možda se i nebo prevrnuti na njega, nego da Lemajić bude opozicija – ali stvarno!

Ko ne veruje neka se zapita, otkud to da na desetak protestnih šetnji opozicije u Mitrovici, ni na jednoj nije bilo niti Lemajića, niti ijednog ozbiljnijeg člana lokalnog odbora Demokratske stranke na čijem je on čelu.

Ipak, teško je ne osetiti gorak ukus zbog činjenice da neko kao što je Tomislav Janković, čovek rođen u Velikoj Ivanči, koji je radio u Inđiji, a Mitrovčanin postao udajom/ženidbom za ovdašnju meštanku, preuzeo na sebe ulogu da brani zgradu Gradske kuće, i to od koga? Od Mitrovčana? Da li je on to postao veći Mitrovčanin od nas koji smo odrastali na Majmuncu, Brionima, Domu omladine i ZKS-u, pa da sedište gradske uprave brani od onih koji su svet ugledali u mitrovačkom porodilištu, prva slova sricali u mitrovačkim školama?

Da podsetimo, na početku svoje političke karijere, izvesnoj reviji dao je intervju u kojem je naglasio da je Mitrovica grad koji izlazi na dve velike reke! Nije poznato da li ga je, tom prilikom, impresionirala Simićeva Bara Zasavica i magareći sir, te je to uzrok njegove zabune, ali nama domorocima je oduvek bila dovoljna i Sava sa njenom ćudljivom prirodom.

Sada je preuzeo na sebe tu čast i nadasve, odgovornost, da brani Gradsku kuću od Mitrovčana (iako nikom nije ni padalo na um da je zauzme).

Šta će se sledeće roditi u glavi vrlog menadžera (sa diplomom privatnog fakulteta) iz Velike Ivanče? Da juri Mitrovčane po ulicama čvrsto verujući da oni šalju lošu sliku o gradu potencijalnim turistima i budućim investitorima?

(Milan Milivojević)

4 COMMENTS

  1. Браво ратни друже ! Као један од учесника свих тих протестних шетњи могу само да потврдим да НИКАДА НИКОМЕ није падало на памет да на било који начин тај протест изражава кроз некакво насиље и,не дај Боже,некакав “упад” у институције власти…Исто тако,без обзира на све “рекла-казала” организатори и учесници протеста у СМ су се увек трудили да остану ван домашаја претходних,компромитованих политичара,чак и по цену да на протестима буде и 50 учесника…и да не дужим – надам се да смо се разумели…

  2. Ti sa slike za stid ne znaju. Sta reci o ovom udatom debeljku cvecaru sto je vec koliko stranaka promenio i u svakoj bio prezren predmet podsmeha?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here