TRAGEDIJA NA BOŽIĆ: Muškarac (38) pao sa konja i na mestu stradao

0
4260

Nesvakidašnja nesreća dogodila se u Vojki kada je Jovan I. (38) iz ovog mesta u staropazovačkoj opštini stradao prilikom pada sa konja.

Prema rečima očevidaca, Jovan je sa svojim društvom, po tradiciji u ovom selu, slavio Božić jašući konja ili kao se to u Sremu kaže, „Vijao Božić“. Međutim, nesreći je kumovao alkohol.

Mladi se još na Badnji dan okupe na konjima i fijakerima i vozaju ulicama. Tako je bilo i danas, pevalo se, veselilo, ali i pilo. Jovan je bio vidno pripit i već je jednom pao sa konja kada su ga prijatelji zamolili da siđe sa konja. Međutim, on je insistirao da nastavi da jaše i za par minuta je ponovo pao na zemlju. Taj pad bio je koban – priča jedan od očevidaca.

Ekipa Hitne pomoći iz Nove Pazove je ubrzo stigla, ali nesrećnom čoveku nije bilo spasa. Preminuo je na putu do bolnice.

Odmah je poplavio, nadali smo se da će mu posle ukazane pomoći biti bolje, ali niko ne veruje da je mrtav. Svi smo u šoku – pričaju Jovanovi prijatelji koji su bili kraj njega u trenutku nesreće.

Kako saznajemo od njih, Jovan je bio veliki zaljubljenik u konje i omiljeni u društvu.

Radio je po dve smene da bi mogao da dobije slobodan dan za Božić i „sankanje“ na konjima. I evo kako je stradao. Ovo je velika tuga, niko ne može da poveruje da se ovo dogodilo. Bio je mnogo dobar dečko, uvek veseo i spreman za šalu – pričaju sagovornici.

Iza Jovana je ostala supruga i maloletno dete. A da tragedija bude veća, i Jovanov otac je pre više godina stradao padom sa traktorske prikolice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here