Tragično postradala Dejana (17) dobila mural u rodnom mestu: „O ne, ti nisi otišla, još si tu…“

0
1766

Dejana Neralić (17) koja je zajedno sa svojim dečkom Borisom Majorskim (18) poginula pre skoro mesec dana u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Novi Sad – Inđija kod raskrsnice za Bešku i Maradik, kada su motorom išli ka Vrdničkoj kuli, ovih dana bi napunila 18 godina i postala punoletna. Njena porodica i prijatelji na društvenim mrežama objavili su potresne reči na dan kada bi njihova mezimica ušla u svet odraslih.

Takođe, jedan umetnik oslikao je i mural s njenim likom na jednoj kući u selu Golubinci kraj Stare Pazove. Video murala objavljen je na Instagram stranici Kolosov mural studio, a oni su i autori istog.

Podsećamo, tragedija u kojoj je Srbija ostala bez dva mlada života dogodila se kada je na mladi par na motoru „mercedesom“ naleteo S.B. (83) iz Krčedina. Do sudara je došlo jer Slobodan B., koji je bio za volanom „mercedesa“, nije ustupio prvenstvo tinejdžerima na motoru.

Stradali par sahranjen je u zajedničkoj grobnici na groblju Stara Pazova.

Jedino kada će biti razdvojeni jeste danas, kada će iz kapele biti doneti kućama, ali već večeras ćemo ih vratiti u kapelu do sutra kada će im se i opelo i sahrana obaviti istovremeno. Biće sahranjeni u zajedničkoj grobnici na groblju u Staroj Pazovi. Ne želimo da ih razdvajamo ni na onom svetu – ispričali su tada članovi porodice stradale devojke. Ova tragedija potresla je celu Srbiju.

Prijatelji su na društvenoj mreži Fejsbuk želeli da obeleže njen dan iako ona više nije među živima, pa se tako na video-snimku koji je objavljen sa njenim brojnim fotografijama, što iz detinstva, što kada je postala tinejdžerka. Takođe, može se videti i da su joj u tu čast kupljeni i baloni u obliku broja 18 i to u beloj boji. Neutešna porodica nije izostavila ni bele ruže koje simbolizuju nevinost, pa su tako i one završile u kadru.

Inače, pored balona i cveća u uglu jedne police može se videti i uramljena crno-bela fotografija Borisa i Dejane kako su zagrljeni. Ispod ovog video-zapisa prati pesma Trag u beskraju, koja u jednom stihu kaže: „Sve bi da si tu, bar jedan tren, da večnost bude. Da ti pratim trag u beskraju, sve bi da da si tu“.

Ispod ovog snimka samo su se nizali potresni komentari koji su pokušali da uteše porodicu koja je prerano izgubila Dejanu Neralić.

Neka te anđeli čuvaju. Sunce nađe lepo, volimo te puno. Anđele, srećan ti rođendan – samo su neki od mnogobrojnih komentara ispod video-snimka.

Mural koji je urađen na jednom objektu sačinjava nju kako je nasmejana, a oko nje su bele ruže. Tekst koji je ispisan iza njenog lika počinje sa njenim imenom i glasi: „O ne, ti nisi otišla, još si tu…

Inače, u potresnoj ispovesti Vladimir Majorski, otac Dejaninog dečka koji je bio za volanom motora, dok je ona bila suvozač, rekao je da su oni skrhani bolom nakon gubitka naslednika.

Krenuli su na taj izlet, u neko etno -selo kod Novog Sada, a na petlji je izleteo automobil, udario ih, na mestu su ostali mrtvi. Boris je vozio motor dve-tri godine – rekao je tada uplakani otac Vladimir i nastavio:

– Takvu ljubav nikada nisam video, mnogo su se voleli, to je bilo nešto neverovatno – ispričao je Majorski, inače vlasnik pogrebnog preduzeća. Mladi par počiva zajedno na staropazovačkom groblju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here