Treći broj zbornika „Svetogorac“ doživeo koncertnu promociju

0
255

Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture Republike Srbije i pomoći Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara – Sirmijum, u subotu 17. novembra, održana je promocija najnovijeg broja zbornika pesama, nastalog nakon konkursa za tekst i konkursa za horsku kompoziciju.

Na promociji je predstavljeno svih 15 nagrađenih tekstova. Neki su obrađeni muzički i izvodili su ih sremskomitrovački horovi, a pojedine pesme su se čule zahvaljujući mladim recitatorima iz dečijeg hora „Polionika“.

Odabrani autori tekstova nagrađeni su prigodnim poklonima i diplomama, koje su obezbedili članovi udruženja „Bingo“, kao izdavači zbornika „Svetogorac“ i realizatori projekta „Mladi tekstopisci i kompozitori Srbije stvaraju horsku pesmu“. Pored nagrada mladim pesnicima, uručene su i zahvalnice kompozitorkama Vanji Kesić iz Banjaluke i Mariji Galjević iz Beograda, a posebno je istaknut značaj pedagoškog angažovanja nastavnice Dajane Nikolovski iz Sremske Mitrovice, koja je motivisala i najveći broj učenika da učestvuju na Konkursu za tekst pesme.

U nadi da će se 2024. godine odazvati još veći broj učenika osnovnih i srednjih škola Srbije, predstavnici udruženja „Bingo“ i članovi hora „Polifonika“ čestitaju svim ovogodišnjim učesnicima u projektu i zahvaljuju se horovima koji su doprineli kvalitetu promocije. To su hor osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ i ansambl „Arodisi“, oba pod vođstvom Isidore Skuratović, „Dečiji hor Polifonika“, ansambl „Krančević“ i „Polifonika“ hor odraslih.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovanka Ivanić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here