U Adaševcima se gradi solarna elektrana na 6,39 hektara

0
1370

Kompanija FV Plant 1 iz Beograda namerava da gradi solarne elektrane u Adaševcima kod Šida planirane odobrene snage 5,5 MW. Kako se navodi u Planu detaljne regulacije, koji je bio dat na javni uvid, a koji je obradio MI-MI inženjering iz Beograda, planom su obuhvaćene jedna cela i deo druge parcele, a površina obuhvata plana iznosi 92.400 m2.

Područje obuhvaćeno Odlukom o izradi Plana nalazi se istočno od naselja Adaševci i čini ga poljoprivredno zemljište. Planski obuhvat je u celosti namenjen izgradnji sadržaja u funkciji solarne elektrane, a predviđeno je da se solarna elektrana prostire na površini od 6,39 ha.

Planirana je i izgradnja internih saobraćajnica i manipulativnih površina kao i površina preko kojih će biti postavljen elektrodistributivni kabal za priključenje solarne elektrane na distributivnu mrežu, novi objekat za smeštaj novog prefabrikovanog 20 kV razvodnog postrojenja za priljučenje elektrane na DSEE (objekat mesta priključenja – OMP) i antenski stub.

Planirana je montaža ukupno 46 invertora, a konačan broj panela zavisi od snage ugrađenih panela čija ukupna snaga ne može biti veća od 5.500 kW (5 MW).

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here