U KRČEDINU VRI: Opština dala fudbalerima 40 miliona dinara, a nema 15 miliona za vodovod!

1
2714

Zbog svakodnevnog isključivanja sa vodovodne mreže nastavljaju se protesti u Krčedinu. U međuvremenu protestante je posetila i delegacija iz opštine Inđija koja je naišla na vruć doček.

Podsetimo, tokom tropskih vrućina, oko 2.500 stanovnika Krčedina nema elementarne uslove za život – pijaću vodu, pa ne može da se okupa ili da napoji stoku. Meštani trpe nestašice od jula meseca, a vodu imaju svega dva sata dnevno.

Meštani ovog sela već tri godine pišu institucijama, koje su ‘gluve i slepe’ za njihovu muku i probleme. Ovih dana im je direktor ‘Vodovoda’ je rekao da će nov bunar, ako bude dozvoljavao budžet i ako javne nabavke prođu bez smetnji, dobiti tek u oktobru. Još veću bahatost pokazao je gradonačelnik Inđije koji je poručio meštanima da ne pune bazene i da manje hlade lubenice„, kažu poznavaoci prilika u ovoj opštini, dodajući:

„Predsednik opštine Vladimir Gak hvali se kako je Inđija idealno mesto za život porodice, a ljudima ne može da obezbedi vodu,za piće, da okupaju decu, napoje stoku.“

Juče je na protest došli i zamenik predsednika opštine i direktor JP „Vodovod i kanalizacija“. Evo kako je izgledao doček:

Kako saznajemo, meštani Krčedina već tri godine pišu o svom problemu nadležnim opštinskim institucijama, ali one ne rešavaju njihov problem. Iz inđijske JKP „Vodovod i kanalizacija“ poručeno im je da će nov bunar dobiti u oktobru i to ako bude dozvoljavao budžet, a javne nabavke prođu bez smetnji. Krčedinci su najavili da će svaki dan od 19 do 21 sat blokirati seoske puteve i sve ulaze u selo dok im se ne obezbedi voda.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Milivojević/ foto: printscreen Facebook)

1 COMMENT

  1. Samo ovako se moze razgovarati sa ovim neodgovornim I bezobrazno. celnicima opstina Indjija koji se ne obaziru na probleme sopstvenih gradjana. Ja sam pisao celnicima opstine Indjija vise puta o problemu vodosnabdevanja u vezi u naselju Banstol u opstini Indjija u zadnje tri godine I niko se od njih nije dao bilo kakav odgovor. Dzaba je njima pisati.Samo ovakve akcije mogu nesto postici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here