U Rumi počeo da radi novi vrtić: BORAVAK BESPLATAN, UKINUTE LISTE ČEKANJA!

0
337

Novoizgrađeni vrtić „Kockica 2“, u Rumi koji je urađen po najsavremenijim standardima predškolskog obrazovanja, a čijem svečanom otvaranju je u petak prisustvovao predsednik Vučić, tokom posete Sremskom okrugu, počeo je sa radom.

Vrtić se prostire na 2.800 kvadratnih metara, može da primi 300 dece, a izgradnju je finansirala lokalna samouprava sa više od 132 miliona dinara. Sa novim objektom, u kojem će mališani uživati u odličnim uslovima, u opštini Ruma ukidaju se liste čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu.

Predsednik Vučić je tokom obilaska zgrade zajedno sa predsednicom Opštine Ruma Aleksandrom Ćirić naglasio da je ponosan što je Ruma izgradila savremen, moderan, velelepan vrtić, kakvog nema, kako je ocenio, ni prestonica Srbije. Ćirićeva je tom prilikom istakla predsedniku Vučiću, da je vrtić u rumskoj opštini besplatan za svu decu, kao i da svaki osnovac dobija besplatne udžbenike, ali i da je javni prevoz besplatan za penzionere, trudnice, majke, đake i invalide, te da su to samo neki od opštinskih podsticaja za građane opštine.

U prizemlju objekta nalazi se sala predviđena za održavanje priredbi, pozorišnih predstava, muzičkih programa, seminara. Dok su u drugom delu prizemlja učionice za jaslene grupe dece, a na spratu učionice za decu od tri do šest godina.

Lokalna samouprava najavila je izgradnju još jednog vrtića i to u Hrtkovcima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here