U teškim uslovima, u Zasavici, bez majke odrasta četvoro malih Kunića

0
2179

Katarina (11), Vojislav (10), Dragana (7) i Snežana (4) dočekuju nas sa primetnim grčom na licu. Kao da već nije dovoljno teško odrastati bez majke, ovi mališani žive u veoma teškim uslovima. Samohrani otac Darko po celu noć radi u pekari, što je uz dečiji dodatak, penziju deda Radivoja od 8.000 dinara jedini izvor prihoda za porodicu Kunić iz Zasavice, mačvanskog sela kraj Sremske Mitrovice.

Ova najmlađa ni ne zna za majku, preudala se pre nekoliko godina i ostavila je decu – kaže suznih očiju baka Miropa o teškoj sudbini koja je zadesila njene unuke.

Tata nas čuva, mi ga mnogo volimo, on je najbolji tata na svetu – dodaju tihim glasom devojčice.

Darkova sestra nije mogla da se pomiri sa ovakvim uslovima života, pa je finansijski pomogla da se izgrade dodatne prostorije. Ipak, u nedostatku sredstava tri dozidane prostorije samo su pokrivene, nisu omalterisane, nemaju struju i nema stolariju.

Meni je bitno da se to što pre završi zbog njih. To su ipak tri devojčice, za njih me srce boli što nemaju svoju sobu – kaže otac Darko u vezi pomoći koja im je najpotrebnija.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokrenula veliku akciju pomoći za porodicu Kunić kako bi ovoj deci makar malo ulepšali detinjstvo!

Pozivamo sve donatore da se uključe i pomognu. Svi načini za doniranje mogu se naći na donatorskoj platformi: www.srbizasrbe.org/donacije

1. СМС на 7763 (200 динара)

2. Рачун: 160-279491-71

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here