ODLUČENO! U turistički potencijal šidske opštine POKRAJINA će uložiti ZNAČAJNA sredstva

0
841

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravio je u petak u radnoj poseti opštini Šid, gde se sastao sa predsednikom Opštine Zoranom Semenovićem.

Na sastanku se razgovaralo o tekućim temama i aktuelnoj situaciji i okolnostima u privredi, zatim o problemima u turizmu i radu turističkih poslenika, o tržištu rada i ekonomskim migracijama. Bilo je reči i o dragocenim turističkim, tradicionalnim, infrastrukturnim i kulturološkim resursima i potencijalima kojima raspolaže ova opština, a u koje će biti uložena znatna sredstva u narednom periodu, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar Ivanišević istakao je da je ideja susreta sa predstavnicima lokalnih samouprava intenziviranje saradnje u cilju kreiranja strategije na osnovu koje će se na najbolji mogući način predstaviti svi potencijali opštine Šid, u okviru kapaciteta pokrajinskih resornih institucija i organizacija.

Ideja nam je da opština Šid, kao i druge opštine i gradovi na teritoriji AP Vojvodine, uz pomoć Turističke organizacije Vojvodine, stekne adekvatnu marketinšku strategiju, te da se pomogne i lokalnim turističkim organizacijama da, pre svega na domaćem tržištu, što bolje predstave i prikažu ono čime raspolažu. Poseban akcenat je na Beogradu – najvećem tržištu koje gravitira ka Vojvodini. Dogovorili smo se o zajedničkom projektu koji će obuhvatiti, pre svega, organizacije lokalnih samouprava treće i četvrte kategorije, kako bismo im dodelom određenih sredstava pomogli u oblasti marketinga, odnosno u vidljivosti, dostupnosti i unapređenju kapaciteta“, rekao je Ivanišević.

“Siguran sam da će ovaj sastanak koji smo danas održali i otvorili dosta zajedničkih tema, doneti boljitak u ponudama šidske opštine, uz ono što već radimo sa Turističkom organizacijom i privrednicima koji se bave turizmom”, naveo je Semenović, dodajući da će tekuća godina biti obeležena kao godina početka turističke prezentacije šidske opštine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here