„UBIO MI JE I ĆERKU I OCA“ Radovan Ćirić se plaši da pijani vozač ne pobegne iz Srbije

0
3921

Ostao sam i bez ćerke i bez oca zbog bahatog i pijanog vozača koji ih je ubio. Sada samo želim da mu se sudi po zakonu i da ga ne puštaju iz pritvora jer se plašim da će pobeći iz Srbije„, kaže Radovan Ćirić.

Dve nedelje lekari su se borili da spasu život desetogodišnje devojčice Dajane Ćirić iz Inđije nakon teške saobraćajne nesreće kada je na nju i na njenog dedu koji je bio za volanom „renoa“ naleteo pijani vozač Vladimir Pavlović (32).

Moj otac Vojin umro je na mestu nesreće. Nije mu bilo spasa, a ćerku sam izgubio nakon dve nedelje. Uzaludni su bili pokušaji lekara da je spasu imala je ozbiljna oštećenja na mozgu“ – počinje svoju ispovest Radovan Ćirić.

Prema njegovim rečima, čim su mu javili za nesreću, on je otišao na mesto tragedije. Tamo je zatekao jeziv prizor. Vozilo njegovog oca bilo je smrskano, a on mrtav za volanom.

Ćerku su već odvezli kolima Hitne pomoći. Znao sam da je u teškom stanju. Nadali smo se da će uspeti da se izvuče. Umrla je… Sada samo želim da čovek koji ih je ubio dobije najveću moguću kaznu koju mu propisuje naš zakon“ – priča Ćirić.

Kako kaže, samo ga je strah da vozača „audija“ Vladimir P. 15.oktobra ne puste iz pritvora jer mu tada ističe rok onaj koji mu je određen nakon tragedije.

Plašim se da će pobeći iz Srbije i tako izbeći suđenje i kaznu za ovo što je uradio. Ja ga lično ne poznajem. Samo znam da je problematičan mladić. Niko me od njegovih nije pozvao nakon tragedije. Želim samo jedno – da bude u zatvoru za ono što je uradio. Da nikada ne sedne više za volan i ponovo nekoga ubije“ – objašnjava Ćirić.

Podsećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju 15. septembra na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića kada se „audi A4“ kojim je upravljao Vladimir Pavlović sudario sa „renoom klio“ u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Prvi rezultati istrage pokazali su da je do nesreće došlo kada je Vladimir Pavlović na raskrsnici prošao na crveno svetlo i tom prilikom udrario u levu bočnu stranu „renoa“.

Vojin Ćirić je stradao na licu mesta, dok je njegova unuka, koja je sedela na zadnjem sedištu preminula dve nedelje kasnije u bolnici.

Ovoj stravičnoj nesreći prisustvovalo je više ljudi zaposlenih u okolini raskrsnice, koji su i dalje prestravljeni zbog onoga što su videli, a koji su pritrčali u pomoć ljudima.

Ne biste verovali kakav je to udarac bio. Prašina se digla do centra, „reno“ je od siline udarca leteo još 50 metara, a „audi“ je nastavio pravo i probio bankinu. Odmah sam pritrčao ljudima u „renou“, a isto vreme pritrčala je i devojka koja je radila na pumpi. Video sam da vozač ne daje znake života, ali tek kada mi je radnica sa pumpe rekla, video sam da je pozadi devojčica…“ – ispričao je jedan od očevidaca tragedije.

(Jelena Paunović/Blic/foto:privatna arhiva)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here