Ucenici Mitrovačke gimnazije na konferenciji kreativnosti u Barseloni

0
539

Telekom Srbija i kompanije članice Telekom Srbija grupe, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, organizovale su posetu konferenciji OFFF u Barseloni za talentovane učenike iz regiona, kreatore najboljih aplikacija za mobilne uređaje na 7. Regionalnom app izazovu. Učenici gimnazije u Sremskoj Mitrovici i njihova profesorka, kao pobednici iz Srbije, prisustvovali su međunarodnoj konferenciji koja predstavlja i svojevrsni festival kreativnosti i dizajna na polju digitalnih i vizuelnih umetnosti.

Konferencija namenjena kako početnicima, tako i iskusnim profesionalcima, našim mladim talentima pružila je dragocenu priliku da se upoznaju sa ličnim pričama o uspehu ostvarenih dizajnera i ukazala na potrebu stvaranja ličnog potpisa u oblikovanju sadržaja u sferi digitala.

Predavanja i prezentacije na ovoj konferenciji za nas su bila veoma zanimljiva, inspirativna i podstakla su nas da razmišljamo o nekim novim budućim projektima. Upoznali smo se sa iskustvom i načinom rada na projektima velikih svetskih dizajnerskih kuća, a imali smo dosta slobodnog vremena i da obiđemo Barselonu i doživimo lepa iskustva koje ćemo dugo pamtiti“, izjavili su članovi tima „Sylent“ iz Mitrovačke gimnazije.

Profesorka informatike, Nada Mišković, mentor pobedničkog tima, pozitivno je ocenila projekat mtsapp konkursa i Regionalnog app izazova, budući da pobeda na oba nivoa takmičenja vodi do glavne nagrade i posete konferenciji u Barseloni.

Ovaj konkurs je sjajna ideja i realizacija jednog ovakvog  projekta omogućava mladim ljudima da ideje, znanje i trud predstave na jedinstven način. Osim velike časti da se pobedi na ovako jednom zahtevnom takmičenju, i sama nagrada je veličanstvena. OFFF konferencija ohrabruje pre svega mlade ljude da prezentuju svoje ideje na potpuno novi način. To je spoj mladosti, energije, kreativnosti koja kroz edukativne i motivacione prezentacije daje krila mladim ljudima da svoje ideje predstave svetu“, izjavila je profesorka Mišković. 

Tim „Sylent“ čija pobednička aplikacija „BeQuiet“ automatski isključuje zvono telefona na mestima na kojima je ton zvona nepoželjan, posetom konferenciji dobio je priliku ne samo da proširi svoje znanje i upozna grad, već i da se druži sa pobedničkim timovima iz Republike Srpske, BiH i Crne Gore.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Tamara Babić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here