UDAHNITE U VAŠ DOM novu energiju ovog proleća: OSVEŽITE IZGLED dnevnog boravka

0
577

Želeli biste da unesete neke novine u prostoru u kojem živite? Razmišljate o promeni nameštaja ili boji zidova ali niste sigurni koji je pravi izbor? Za početak, napravite jasan plan. Koji deo enterijera planirate da menjate, da li je to dnevni boravak, spavaća soba, kupatilo ili kuhinja?

Ukoliko se radi o dnevnom boravku, onda je ovo pravi tekst za vas. U nastavku upravo pišemo o promeni izgleda sobe u kojoj provodimo najviše slobodnog vremena, sa to je naravno dnevna soba. Cilj je napraviti jednu mirnu oazu u kojoj ćete se osećati opušteno nakon svakog naporno provedenog dana na poslu.

Uz par trikova, i ne toliko novca, možete dobiti potpuno nov i jedinstven izgled enterijera na koji ćete biti ponosni jer ste ga preuredili baš po svom ukusu.

Razmislite o nešto drugačijim zidovima

Ako su vam zidovi beli, a nameštaj jednoličan, vreme je za drastične promene. Generalno, bela boja zidova može izgledati monotono i hladno, pa treba razmisliti o nekoj drugoj toplijoj boji. Ovde ne mislimo da celu dnevnu sobu okrečite u neku drugu nijansu. Dovoljno je da samo jednom zidu promenite izgled. To može biti zid iza ugaone garniture ili zid gde vam stoji polica za tv.

Kada govorimo o krečenju zidova u neku drugu boju, ovde morate biti obazrivi. Naime, boja treba da se uklapa sa ostatkom nameštaja. Svetlije boje poput bež ili svetlo sive se uklapaju skoro uz sve, pa sa ovom bojom zida nema greške.

Sa druge strane, sve su više popularne tapete koje daju apsolutnu promenu svakom prostoru s obzirom na veliki izbor dezena. Pa tako, sve zanimljivije su tapete sa efektom cigle. Samim tim, možete da razmislite i o ovoj varijanti ako planirate da radite nešto sa zidom u dnevnom boravku.

Kada vam dosade, tapete uvek možete da skinete a da pri tom ne oštetite zid, pa vam dodatno krečenje neće trebati.

Rolo komarnici za prozore – sigurna zaštita od komaraca

Pored estetskog momenta, treba misliti i o funkcionalnim stvarima u prostoru u kojem živite. Danas je prosto nezamislivo da nemate komarnike na prozorima. Dok trepnete, stići će nam leto a a sa njim i najezda dosadnih komaraca i ostalih insekata.

Od svih modela, najbolje su se pokazali rolo komarnici za prozore jer  imaju mogućnost spuštanja i podizanja za razliku od fiksnih komarnika.

Umesto klasičnih stavite rolo zavese

Klasične trikotažne zavese polako izlaze iz mode, pa su sve više aktuelne rolo zavese kako u poslovnim prostorima tako i u mnogim domovima. Danas ih možete pronaći u najrazličitijim dezenima i učiniti da prostor u kojem živite izgleda moderno i unikatno. Reč je o zavesama koje se rade po meri, za kojih vam garnišna nije potrebna s obzirom da imaju mogućnost direktnog kačenja na prozore i terasna vrata. Lake su za održavanje, a uz pomoć mehanizma koje imaju sami regulišete količinu dnevne svetlosti u svom domu.

Kod garniture, fokusirajte se na kvalitet

Ako vam je ugaona garnitura stara i zastarela, prilikom kupovine fokusirajte se na kvalitet. Bolje vam je da sada uložite nešto više novca i da bude mirni nekoliko godina nego da nameštaj menjate svake godine.

Izbor je zaista veliki, od onih nešto jeftinijih do izuzetno skupih modela. U zavisnosti sa koliko novca raspolažete sigurno ćete pronaći savršen trosed ili ugaonu garnituru za vas i vašu porodicu. Modeli sa sunđerom su najudobnija varijanta za sedenje, a ukoliko planirate da je koristite uveče za spavanje, kupite garnituru sa žičanim jezgrom.

Nov tepih za topliji izgled svakog doma

Stari i izlizani tepisi nisu ni malo atraktivni i narušavaju izgled svakog enterijera, pa je preporuka s vremena na vreme zameniti ih novim. U svim bolje snabdevenim salonima pronaći ćete dezen tepiha koji se savršeno uklapa sa ostatkom nameštaja. Budite slobodni, odlučiti se za tepih šarenog kolorita za svoj dnevni boravak i učinićete ga toplijim i ušuškanijim mestom za opuštanje sa svojom porodicom.

Nova sobna biljka nikada nije na odmet

Dnevni boravak bez ijedne sobne biljke je skoro nezamisliv. Pojedine sobne biljke su itekako korisne jer pored što izgledaju dekorativno pozitivno utiču i na naše zdravlje jer su odlični prečišćivači vazduha. Proleće samo što nam nije stiglo pa je vreme za obilazak pijaca sa cvećem.

I za kraj, budite dovoljno maštoviti ali isto tako i praktični kada je uređenja enterijera u pitanju. Kada ga skockate baš po svom ukusu, uživanje je zagarantovano.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Ljiljana Bugarin)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here