Stambena pomoć za ugrožene porodice u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Pećincima

0
563

Ekumenska humanitarna organizacija (EHO) obezbedila je dodatnu pomoć za poboljšanje uslova stanovanja za ukupno 49 porodica u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Pećincima, u sklopu projekta „Podrška za novi početak“, koji podržava nemački GIZ.

Projekat je namenjen povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, kao i lokalnom stanovništvu koje živi u lošim stambenim uslovima. U poslednjoj fazi projekta korisnicima je isporučena i dodatna pomoć u vidu bele tehnike, a predstavnici GIZ i EHO posetili su dve porodice u Laćarku i u Sremskoj Mitrovici.

Ovim dvema porodicama najpre je u toku 2021. godine obezbeđen građevinski materijal neophodan za popravku kuća, stručna podrška inženjera EHO-a na terenu tokom građevinskih radova, kao i plaćeni instalaterski i keramičarski radovi za izradu novog kupatila. Ostale građevinske radove izvele su porodice sopstvenim sredstvima.

Krsta Nikolić, povratnik iz Nemačke, koji živi od nadnice sa ženom i četiri sina, kaže da je prezadovoljan svime što je dobio. Sad su pored kupatila dobili i novi smederevac, umesto starog koji je već progoreo.

Gordana Nikolić, koja je godinu i po dana provela u Nemačkoj, nakon čega se vratila u Srbiju, je dobila materijal za novi krov kako bi njena osmočlana porodica mogla da živi u kući bez vlage i prokišnjavanja. Porodici je prilikom posete uručen šporet.

Projekat “Podrška za novi početak” podržan je u okviru globalnog programa Nemačke razvojne saradnje “Migracije za razvoj (PME)” koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Jovana Šesterikov)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here