UGOVOR POTPISAN! Beogradski „Stari most“ spojiće Laćarak i Zasavicu

3
11606

Lepe vesti su ovih dana obradovale stanovnike sremskomitrovačke opštine, a najviše Laćarce i meštane okolnih sela. Kako saznajemo, potpisan je ugovor kojim je precizirano da „Stari savski most“ koji spaja Beograd sa novobeogradskom stranom, konačno reši svoj status.

Kako su objavili iz udruženja građana „Mi volimo Frušku goru“, ovaj most će biti demontiran i najkasnije do kraja meseca aprila ponovo montiran u vodnom području Laćarka tako da će direktno spojiti put koji vodi iz Čalme i Divoša sa Zasavicom 2.

Zahvaljujući odličnoj saradnji ovog udruženja sa Ministarstvom šuma, reka i jezera, u potpisanom ugovor između tog ministarstva sa jedne strane i ugruženja građana „Mi volimo Frušku goru“ sa druge, u njemu je precizirano da će most biti pušten u promet najkasnije krajem aprila kako bi se i Mačvanima omogućilo da osete čari prvomajskog uranka na Fruškoj Gori.

Kako je dogovoreno, prvi putnici koji bi simbolično trebali da pređu most, biće dabrovi iz rezervata Bare Zasavice, a nakon toga će most biti pušten u saobraćaj i za ostale građane.

(Darko Kiki Ilić)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

3 COMMENTS

  1. Ministarstvo šuma, reka i jezera ….ha, ha, ha. Pa vi ne znate ni koja ministarstva u Srbiji postoje. A most ćete dobiti od Beograđana sutra malo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here