Uz pomoć države, 15 porodica se skućilo u mitrovačkim selima: DVE PORODICE DOBILE KUĆE U MARTINCIMA!

0
3822

Ministarstvo za brigu o selu je sredinom 2021. godine raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

U skladu sa konkursom, mitrovačka Agencija za ruralni razvoj je svim zainteresovanim licima pružila pomoć prilikom konkurisanja za sredstva, posebno u delu procene tržišne vrednosti kuća sa okućnicom, gde je korisnicima na raspolaganju bilo više gradskih uprava.

Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj, obišla je dve kuće koje su pribavljene ovim putem. Reč je o kućama Dragana i  Biljane Čeh, kao i Danijela i Jelene Danilovića, koje se nalaze u Martincima.

Inače, zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu, na ovaj način je kupljeno 15 kuća na ovoj teritoriji. Svoj novi krov nad glavom, uz operativnu podršku lokalne samouprave i Agencije za ruralni razvoj, dom je dobilo 10 mladih bračnih parova, 3 para koji žive u vanbračnoj zajednici, kao i 2 samohrana roditelja. Šest porodica se već uselilo u nove kuće, dok većina radi na adaptaciji i rekonstrukciji objekata.

Prema najavama iz Ministarstva za brigu o selu, uskoro se očekuje drugi poziv za kupovinu kuća na selu koji će imati iste ciljeve i uslove kao i prethodni konkurs, a građani će i ovaj put moći da računaju na podršku Grada Sremska Mitrovica i Agencije za ruralni razvoj.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here