Užas u Pećincima – dečak u školi pogođen kuglom u glavu

0
1982

U Osnovnoj školi „Slobodan Pajić Baja“ u Pećincima dogodio se užasan incident kada je na času fizičkog učenik gvozdenom kuglom za bacanje pogodio đaka starijih razreda u glavu.

Učenik je odmah prevezen za Beograd u Dečju kliniku u Tiršovoj gde je operisan u utorak i sada je dobro.

Zabrinuti roditelji đaka koji pohađaju ovu školu kazali su da odeljenja starijih razreda tog dana u popodnevnoj smeni su imali čas fizičkog kada su bacali kuglu u dalj.

  • Jedan dečak je bacio kuglu, a drugi se iznenada našao ispred njega i nenamerno ga je dečak pogodio kuglom u glavu. Deca su bila uplašena i zabrinuta, a dečak je hitno odvezen u bolnicu gde je kasnije operisan jer je imao tešku frakturu lobanje. Kakve će to posledice ostaviti na njegovo zdravlje i nastavak školovanja, ne znamo – rekao je jedan roditelj

Ističe da sve roditelje dece koja pohađaju tu školu zanima kako je do ovog, umalo kobnog događaja došlo, i da li će Ministarstvo prosvete preispitati odgovornost škole za to.

Majka povređenog dečaka potvrdila je da se nesreća dogodila u ponedeljak.

  • Moj sin je operisan i sada je dobro hvala Bogu. Jedino to mi je bitno, detalje ne znam, deca koja su bila tamo najbolje znaju šta se desilo – kazala je kratko majka povređenog osnovca.

Iz Dečje klinike u Tiršovoj potvrdili su da se dečak iz Pećinaca nalazi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da je operisan i da je u stabilnom stanju.

Kako se saznaje, škola se još uvek nije oglasila povodom ovog incidenta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here