U septembru skoro 300 saobraćajnih prekršaja u zonama škola

0
823

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave nadležne za područje Sremskog upravnog okruga, povodom početka školske godine, intenzivirali su svoje aktivnosti oko unapređenja bezbednosne zaštite učenika.

Na putevima, ulicama i raskrsnicama u zonama osnovnih škola, kojima se najčešće kreću učenici prilikom dolaska u školu i povratka kući, saobraćajni policajci obavljaju pojačanu kontrolu saobraćaja i sankcionišu prekršaje koje čine učesnici u saobraćaju koji ne poštuju saobraćajne propise. Cilj ove aktivnosti je unapređenje bezbednosti u saobraćaju, kao i stvaranja uslova za sigurno kretanje dece od škole do kuće.

Od prvog septembra do sada, saobraćajni policajci su prilikom kontrole saobraćaja u zonama škola otkrili ukupno 291 saobraćajni prekršaj.

Najčešći prekršaji su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila, korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola. Prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila predstavlja čak 49% od ukupnog broja otkrivenih prekršaja u zonama škola.

Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja u zonama škola, u cilju što veće sigurnosti i bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here