Vandali ponovo oštetili javni toalet

0
855

Tokom vikenda, ponovo je delimično uništen deo inventara i sanitarija u javnom toaletu. Zbog nemara i nepažnje nesavesnih građana, javni toalet će ubuduće biti zaključan u večernjim i noćnim satima.

Podsećanja radi, javni toalet Mitrovčani su dobili prošle godine, kao pro jekat od opšteg značaja  finansiran iz budžeta grada u okvirima participativnog budžetiranja. Bio je dostupan svima, potpuno besplatno, 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji.

Za nešto manje od godinu dana od početka rada, objekat javnog toaleta je bio meta vandala nekoliko puta. Lokalna samouprava potrudila se da bude maksimalno korektna i tolerantna, te smo u tišini sanirali sve nastale štete, ali ovog puta vandalizam je zaista prevršio svaku meru i taj čin je za svaku vrstu osude jer Mitrovica je grad koji gradi, nije grad koji ruši i uništava. Potpuno je demolirano odeljenje javnog toaleta namenjeno majkama za prepovijanje beba, tako da ovog puta ne možemo i ne smemo ostati nemi. Slučaj je prijavljen policiji, verujem da će organi reda otkriti i adekvatno kazniti počinioce.” – rekao je pomoćnik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić.

Po njegovim rečima, lokalna samouprava je prinuđena da, u budućnosti, javni toalet zaključava u večernjim i noćnim časovima kako bi se sprečilo da se nešto slično dešava u budućnosti.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here