Vasa PDV pred HAPŠENJEM!

2
2175

Pokušaj Vasilija Radosavljevića da zemljište u državnom vlasništvu u strogom centru grada prebaci, bez novčane nadoknade ili obeštećenja, na sebe, privukao je pažnju i opštinskog javnog tužilaštva. Kako smo nezvaničnim kanalima obavešteni, ovaj predmet se od 25. januara ove godine nalazi u Tužilaštvu.

aaaU ranijim tekstovima već smo pisali o, najblaže rečeno, sumnjivom preimenovanju zemljišta u strogom centru grada, na placu koje je pripadalo JP “Vojvodina šume“, čiji je jedan deo preparcelizacijom oduzet i upisan na ime Vasilija Radosavljevića i još pet, sa njim povezanih, lica.

Iz Gradske uprave za urbanizam pismenim dopisom smo obavešteni da je vlasništvo nad ovim zemljištem preimenovano na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji, kao i da je, po njima, sve regularno i zakonski izvedeno.

Da nije baš sve „kako Bog zapoveda“ vidi se iz Žalbe Zastupnika Republike Srbije koji o konkretnom slučaju kaže „da je činjenično stanje nepotpuno utvrđeno i Zakon pogrešno primenjen“.

Takođe, u ovoj Žalbi se daje i obrazloženje u kome se navodi da „nije u potpunosti razjašnjeno po kom pravnom osnovu katastarska služba može bez saglasnosti Vlade raspolagati nepokretnostima u državnoj, odnosno javnoj svojini“.

Na ovaj način, sasvim je očigledno da je lokalna mitrovačka Služba za katastar prekoračila granice svoje nadležnosti i neovlašćeno preuzela ulogu Vlade Republike Srbije i pred zakonom vrlo jasno definisanih odredbi o raspolaganju javnom svojinom.

Upravo to je privuklo pažnju Opštinskog Javnog tužilaštva tako da je, zahvaljujući i angažovanju Sremskomitrovačkog portala koji je jedini u gradu pisao o tome, krajem januara celokupna dokumentacija stigla u kancelariju Tužilaštva.

Sada ostaje samo da se vidi koliko je Srbija pravna država.

 

M. Milivojević

2 COMMENTS

  1. Келнер узео бакшиш од свог политикантства , келнерчић-бакшишарчић ако оде у странку чистих криминалаџа СНС – можда буде ,,чист“ и ослобођен од….

    • Што је врло вероватно… Кадар тог „квалитета“ им је потребан…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here