Večerašnje uplovljavanje kruzera početak nove sezone turizma u Sremskoj Mitrovici

0
650

Večerašnje (očekuje se oko 22 časa) uplovljavanje elitnog francuskog kruzera „Viktor Igo” u Međunarodno mitrovačko putničko pristanište, označiće početak nautičke sezone u našem gradu.

Međunarodni putnički vodni saobraćaj je pre pandemije beležio stalan trend rasta, a sada se, po rečima nadležnih, ova vrsta putovanja obnavlja. Svoje mesto na karti rečnih pristaništa dobila je i Sremska Mitrovica.

Nepuna dva meseca nakon što smo otvorili pristanište, stiže nam prvih oko 80 putnika. Ovo je prvi, ali ne i poslednji kruzer koji stiže na naše pristanište, jer njegovim dolaskom otvaramo sezonu rečnog turizma. Ova investicija u pristanište pokazala se kao dobra i veoma korisna, jer smo njegovim otvaranjem uzeli učešće u projektu Zaplovimo Srbijom zahvaljujući čemu smo postali prepoznatljivi na mapi rečnog nautizma.”- rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Kruzeri najčešće dolaze iz zemalja Zapadne Evrope, a putnici iz ovog, jednog od retkih koji mogu da plove Savom, trebalo bi da izađu na mitrovačko kopno u četvrtak ujutro, gde ih očekuje doček dobrodošlice. Inače, polazne destinacije kruzera su Amsterdam, Regensburg ili Beč, a kad je reč o geografskoj strukturi turista, stižu iz cele Evrope, ali i sveta, odnosno Amerike, Kine, Kanade, Meksika, Japana i Izraela.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here