VELIKI USPEH MITROVAČKOG KAJAKAŠA: Bojan Zdelar šampion sveta!

0
1427

Srpski olimpijac u kajaku, 21-godišnji Bojan Zdelar drugi put u karijeri postao je šampion sveta za mlađe seniore.

U finalu trke na 500 metara, na regatnoj stazi u portugalskom Montemor Ovelju, 21-godišnjak iz Sremske Mitrovice ubedljivo trijumfovao, veslajući u devetoj stazi.

Sjajnu sezonu, u kojoj je nastupio i na Igrama u Tokiju, 21-godišnjak iz Sremske Mitrovice zaokružio je osvajanjem najsjajnijeg odličja u Portugalu. Zanimljivo da je Zdelar već bio šampion sveta za mlađe seniore, u Račicama 2019. godine, ali na 1.000 metara.

Juče sam u svojoj disciplini zauzeo četvrto mesto zbog određenih tehničkih grešaka prilikom veslanja, pa sam želeo na 500 metara da se iskupim jednom kvalitetnom trkom. Uspelo mi je da iz devete staze trijumfujem, bilo je i jakog vetra, ali smatram da sam potpuno zasluženo stigao do zlata.“, rekao je član kajak kluba Val.

Zdelar je u cilju nadmašio drugoplasiranog Danca Torbjorna Raska za 65 stotinki, dok je trećeplasirani Šveđanin Denis Kernen zaostao sekundu i 35 stotinki. Mađar Vajda bio je četvrtoplasirani.

Medalja Zdelara je druga za Srbiju u Montemor Ovelju, pošto je srebro još prvog dana takmičenja u trci na 500 metara za mlađe seniorke osvojila Marija Dostanić.

Do kraja četvetog i poslednjeg dana Šampionata, srpski kajak će imati još troje finalista.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here