Ne jenjava interesovanje za vikendice na Fruškoj gori

0
13168

Epidemija korona virusa značajno je uticala i na tržište nekretnina u Srbiji donoseći neka nova strujanja u kupoprodaji. Dok prodaja stanova, poslovnog prostora i zemljišta u izvesnoj meri stagnira, promet vikendica je porastao za čak 40 odsto.

Izuzetna potražnja, pa i u poređenju sa celokupnim srpskim tržištem, bila je u opštinama na padinama Fruške Gore. Rekorder po broju prometovanih nekretnina ovog tipa je Inđija, gde je prodato stotinak vikendica, gotovo duplo više nego u vremenu koje je prethodilo epidemiji korona virusa. U ovoj opštini postignuta je i druga najviša cena nekretnine od 200.000 evra.

Ipak, najjeftinija vikendica kupljena u Banatu, reč je o ceni od 1.000 evra i to u Zrenjaninu. Na teritorijama svih ostalih gradova u kojima su evidentirane prodaje kuća za odmor one se nisu mogle naći za sumu manju od 3.000 evra.

Što se Srbije tiče, skuplja je bila jedino kuća za odmor u Čajetini, na Zlatiboru i to za 53.000 evra. Sveukupno, za prvih šest meseci prodata je 551 kuća za odmor, dok ih je u istom periodu 2019. prometovano 155 manje.

Primetno je veći promet na tržištu vikendica ostvaren u Vojvodini, dok na turistički atraktivnim lokacijama u našoj zemlji, broj ostvarenih kupoprodaja nije bio značajan – navode u mitrovačkim agencijama STIL nekretnine i Šorak nekretnine, dodajući:

Primetan je i veći broj kupoprodaja vikendica sa cenom većom od 20.000 evra u odnosu na isti period 2019. godine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here