Veliki uspeh pazovačkih gimnazijalki: SREMICE – ŠAMPIONKE SVETA U ODBOJCI!

0
1188

Iz dalekog Brazila stižu lepe vesti. Na Svetskom prvenstvu za srednjoškolce u organizaciji ISF (Svetska školska sportska federacija) devojke iz Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove osvojile su zlatnu medalju.

Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, kao najbolja u Srbiji, predstavljala je našu zemlju na Svetskom školskog prvenstva u odbojci, koje se održalo u Brazilu od 19.06.-27.06.2022 (grad Iguacu). One su u finalu dobile Kineski Tajpeh rezultatom 3:1. Inače, ov škola je i pre dve godine na SP, osvojila zlato. Ovo je prva škola u istoriji koja je osvojila zlato na 2 uzastopna takmičenja.

Pazovačke gimnazijalke su, prethodno, prošle celokupan sistem Saveza za školski sport Srbije i osvojile državno prvenstvo i na taj način stekle pravo učešća na Svetskom prvenstvu. U konkurenciji za medalje se borilo 14 država.

Gimnazija „Branko Radičević“ Stara Pazova: Una Vajagić, Ivona Lazović, Milica Keser, Marija Jovišić, Maša Lakićević, Magdalena Šarac, Sara Marinković, Sofija Đekić, Lana Leposavić, Kaja Stjepović, profesorka Ivana Marković i Direktor Miroslav Marković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here