Vidovdanski sabor u Rumi

0
424

Drina više ne deli Srbe i Drina nikada više neće biti granica, već kičma Srbije“, rečeno je na otvaranju 11. Vidovdanskog sabora u Rumi koji je okupio brojne zvanice iz Vojske Srbije, ali i iz Republike Srpske, Crne Gore i Ruske Federacije. 

Potpukovnik u penziji Goran Panović rekao je da mnogi borci nisu dobili nikakvu nagradu, čak ni lepu reč, pa je zbog toga važno da im se zahvalimo i da ih se setimo na ovoj manifestaciji.

Akademija sabora srpskih vitezova je osnovana pre 11 godina sa ciljem da se srpski junaci iz svih ratova ne zaborave i da se neguje kultura sećanja na njihove podvige“, izjavio je Dejan Radojević.

Predsednik rumske skupštine Stevan Kovačević napomenuo je da je sa ove manifestacije poteklo dosta inicijativa, a poslednja u nizu je ona o bratimljenju Rume i Banja Luke. Nakon svečanog otvaranja u Gradskoj kući, ceremonija je nastavljena u Parku heroja sa Košara i Paštrika gde su položeni venci palim borcima, a zatim je u Vaznesenjskoj crkvi služen pomen stradalima.

Na kraju, organizatori su uručili zahvalnice i priznanja borcima, udruženjima i porodicama čiji su članovi dali život u odbrani otadžbine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here